Ny TV2-serie:

Korrespondenterne

TRANEKÆR (09.12.2011): Underlig fornemmelse. Lige pludselig er man selv i centrum. Selvom vi som TV-journalister i dag selv er mere i billedet, når vi arbejder, end vi var, da jeg begyndte indenfor faget, så er vi stadigvæk bare formidlere. En der præsenterer historien. I dag var jeg historien! Sært!

Jeg var til forpremiere på TV2s nye serie ”Korrespondenterne”, som kanalen begynder at udsende lige efter nytår.

Lidt skræmmende fordi jeg normalt selv beslutter, hvordan TV-programmer, jeg medvirker i, skal se ud. Her er der en instruktør, Kristian Frederiksen, som har haft det sidste ord, og jeg har end ikke set den mindste sekvens af serien, indtil jeg i dag sammen med TV2s andre korrespondenter blev præsenteret for det færdige resultat.

Jeg har levet et langt liv som korrespondent, hvor det er det, vi er sendt ud for at dække, der er det vigtige. Selv er vi kun den ”bro”, der skal formidle det videre til seerne derhjemme. I denne serie er vi – korrespondenterne – og vores arbejde pludselig hovedpersonerne og det centrale. Det er lidt uvant, ikke så lidt underligt og en smule skræmmende.

 
 

Serien giver et indblik i ”journalistikkens maskinrum”, som man kalder det. Hvad er det, der sker bag kameraet? Hvilke overvejelser har vi ude i marken? Hvilke praktiske problemer står vi overfor? Hvordan forholder vi os til de ofte forfærdelige ting, vi er vidner til? Og så videre.

Underligt nok, så synes mit eget job i TV-serien meget mere interessant og spændende, end jeg selv oplever det. Jeg kunne næsten fristes til at søge mit eget job igen. Sært?!? Blot fordi man viser hverdagen  på en TV-skærm, så ser den langt mere fascinerende ud. En psykolog kunne sikkert få noget ud af det.

Nu tilbage på det stille, fredelige Langeland igen er jeg mere rolig. Efter at have haft et ekstra TV-hold med på arbejde i måneder, og med en vished om, at alt jeg laver og siger, kan ende på TV-skærmen, er det en lettelse at se, at resultatet er blevet så flot, som det er, og at jeg ikke dummer mig, mere end jeg gør.

Så summa sumarum: TV-serien ”Korrespondenterne” kan anbefales. Det er spændende lavet og fascinerende at følge, alt i alt meget flot fjernsyn…

…men jeg ser nu også frem til at blive mig selv igen, og ikke konstant have en kameralinse i nakken.

Pludselig forstår jeg lidt, hvordan politikere, skuespillere og andre kendisser, der hele tiden følges at medierne, må have det.


 
 
På opgave på Tahrirpladsen i Kairo for nylig.

TV2-KORRESPONDENTERNE I EGET PROGRAM


Fra TV2/Nyhedernes website

I november blev TV 2|NYHEDERNE hædret for sin udlandsdækning af EBU, de europæiske public servicestationers organisation.

Det skyldes blandt andet et stærkt korps af korrespondenter, som seerne nu får mulighed for at følge i dokumentarserien "Korrespondenterne".

TV 2´s korrespondenter lever et liv, hvor skyderier og raketangreb, diktatorers fald og kongelige besøg, er en del af hverdagen.

Nu går vi bag kulisserne og viser, hvad der foregår, når nyhedskameraerne er slukket og udfordringerne begynder.

I TV 2´s nye dokumentarserie Korrespondenterne følger vi fem stærke personligheder, der alle har jordkloden som deres arbejdsplads. I det seneste år har de rapporteret fra mange hastige forandringer og store omvæltninger, og nu fortæller vi historien bag nyhedshistorien og går tæt på de personlige oplevelser og overvejelser.

Fem stærke personligheder
Korrespondenterne stiller skarpt på dansk tv-journalistiks grand old lady, Ulla Terkelsen, der har levet et helt liv styret af begivenheder, og vi er med, når hun rapporterer om alt fra egyptisk valg til spektakulære sexsager. Vi kommer også tæt på Rasmus Tantholdt, når han er under heftig beskydning ved Gaddafis paladser og står ansigt til ansigt med sultramte børn i Afrika.

Vi følger Steffen Jensen, når han er under voldsomt granatangreb i Libyen og bagefter hviler ud hjemme hos familien i Israel. Vi er med Simi Jan på skønhedssalon i Kabul og en time senere under raketangreb fra Taleban, og vi følger Jesper Steinmetz, når han møder Kronprinsparret og bagefter rapporterer fra bunden af det amerikanske samfund.

Krig og fredelig familiehygge
I fem programmer krydser korrespondenternes historier hinanden i både krig og fredelig hygge hjemme hos familien. Vi er med, når der kæmpes for at få historien på tv, når teknikken driller og frustrationerne får frit løb, og når batterierne lades op langt fra journalistikkens slagmark.

Vi oplever verdenshistorie set med korrespondenternes øjne og får samtidig indblik i det engagement og den drivkraft, der skal til, når man er på job i brændpunkter over hele verden. Seerne er hermed inviteret med på et helt usædvanligt arbejde med korrespondenterne.

 

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-46830264:tv-2s-korrespondenter-i-eget-program.html

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-46831965:her-kan-du-se-korrespondenternes-indslag.html

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-46831272:steffen-jensen.html

 

 
Tilføj kommentar