Blogartikler

Sidste runde med salg af fotografier. Nu er der tale om nye billeder. Og denne gang er motivkredsen udelukkende fra Danmark. Det er nyt og anderledes for mig. Glæder mig til at se, om der også er interesse for denne nye side af mit fotografi.
     Når denne runde er slut, holder jeg en pause med salg af billeder, og begynder igen at koncentrere mig om at lave nyt fotos. Måske vender jeg tilbage med mere til november og julesalget.

Et lille diskret, fotografisk dagbogsblad fra den skønne del af Danmark, som ligger ude i naturen, tæt ved skov og strand.
     Tidlig, tidlig om morgenen. Ved 6-tiden, på Tåsinge, på vej tilbage til Langeland, lige inden Siø-dæmningen, opdagede jeg noget sært inde på bygmarken ved siden af landevejen. Gevir af dådyr. Næsten som om de var tabt, og bare lå på marken.
Det gik jo over al forventning i sidste weekend. Mildt sagt. De første tre billeder var solgt mindre end fem minutter efter, jeg havde lagt opslaget ud på min hjemmeside, og inden dagen var omme, havde jeg solgt otte. Ikke så skidt endda, når jeg ”kun” havde udbudt 10 billeder til salg. Flere billeder, som ikke var på opslaget, er pludselig også blevet solgt, så det er jo ganske fint.
Jeg har fået billeder hjem fra et par udstillinger rundt om i landet og er ved at drukne i fotografier. Derfor skal der ryddes op. Jeg sælger ud. Billigt!
   Der er tale om ganske mange billeder, men i første omgang forsøger jeg mig bare med 10 billeder. Så ser vi, hvordan det går.
   Der er i første omgang tale om en række billeder fra Israel og den arabiske verden. De fleste er i sort-hvidt, men også enkelte i farver.
I de senere år har jeg overvejet, om jeg skulle købe en gammel brugt Landrover. En god ”højbenet” 4-hjulstrækker, som her ude i det, nogen kalder for ”Udkantsdanmark”, kan transportere mig og mit fotoudstyr rundt på markveje, hjulspor og rundt ude i skovene hvor der end ikke er hjulspor. I dag ville sådan en off-roader have været praktisk. Ingen har i hvert fald kørt ned ad denne markvej i år. Græsset står så højt, at jeg ikke kan se ud ad ruderne. Indimellem må jeg stoppe, gå ud og fornemme, hvor markvejen bevæger sig hen. Græsset kradser hen under bunden på min Citroen C4 Cactus, som i hvert fald får renset skidtet af undervognen.
KOMMENTAR: Partierne Venstre og Socialdemokratiet, som sidder på flertallet i Odense Byråd, har omgjort deres egen beslutning, der indtil nu har forhindret nedlæggelsen af de såkaldte snublesten til minde om nogle af nazismens mange ofre. De selvsamme politikere har dog tilsyneladende ikke ænderet mening. Beslutningen er god nok, synes de fortsat at mene. Det er derimod debatten om beslutningen, der truer Odense. Politikerne har, må man sige, vundet førstepris i  ansvarsforflygtigelse, og samtidig har de både skadet Odenses omdømme og forsøgt at miskreditere den demokratiske debat.
En gang troede jeg, at fotografi udelukkende handler om de billeder, der kommer ud af det. Det er også til en vis grad korrekt. Sådan er det jo. Men fotografi kan også være så meget andet. Det kan være en slags terapi. Det der får en tilbage til et normalt liv igen. Får gang i hjernevindingerne igen og i kreativiteten. Sådan er det i hvert fald for mig lige i øjeblikket. 
Et kort fotoessay om en fotoudflugt på Langeland under Corona-nedlukningen. Sikkert derfor, men også på grund af motivet, blev jeg lidt ramt af en melankolsk - nogen vil måske synes deprimeret - stemning. I virkeligheden sikkert malplaceret, for billedserien viser, at livet fortsætter. På trods af alt. Bare uden mennesket.
KOMMENTAR: Man tror næsten ikke på det, men det er sørgeligt nok sandt. Som den eneste by i Europa, har Odense sat betingelser for nedlæggelse af de såkaldte "snublesten", der ellers på smukkeste vis mindes nogle af nazismens mange ofre. Hvis jeg ikke selv havde set en repræsentant for flertallet i Odense Byråd udtale sig på den mest ufattelig klodsede facon, ville jeg ikke have troet, at det kunne stå sløjt til i odenseansk kommunalpolitik.
Et mini-portræt af den græsk-britiske fotograf Platon Antoniou, som blot kaldes Platon... ikke at forveksle med den forlængst afdøde filosof. Platons portrætter er ikoniske, og han har fotograferet så godt som alle "der er noget ved musikken".
Sider : 1 2 3 4 5 ... 61
 forrige     næste