Andet interessant fra:

Internationale medier og internettet

 
 


Jeg kan slet ikke nå at skrive om alt det, jeg finder interessant her i Mellemøsten, derfor har jeg nu lavet denne side, der kommer til at fungere som en slags portal med links videre til andre steder på nettet. På siden her kan du finde henvisninger til artikler, kommentarer og indlæg, jeg selv finder interessante. Først og fremmest fra den danske og internationale presse men også fra andre kilder. 
 

NY DEFINITION PÅ EN PALÆSTINENSISK FLYGTNING
Ifølge den højreorienterede israelske avis Israel HaYom vil FN snart diskutere, om definitionen på en palæstinensisk flygtning skal revideres.
 
The American Association of Jewish Lawyers and Jurists siger til avisen, at UNRWA, den FN-organisation der specielt tager sig af de palæstinensiske flygtninge, er med til at forhindre en løsning af flygtningeproblemet ved f.eks. at forhindre en genbosætning af flygtningene, og også ved fortsat at definere børn og børnebørn af de oprindelige flygtninge som flygtninge.
 
Flygtninge, som stadigvæk bor i Palæstina og aldrig har forladt deres hjemland, men blot bor et andet sted i landet, end hvor deres oldeforældre boede i 1948, defineres fortsat som flygtninge nu af femte generation, selvom de aldrig har forladt Palæstina.
 
Læs Israel HaYom’s artikel her. 
 
SYRIEN-MÆGLER TRÆKKER SIG
14.05.2014: Da fredsforhandlingerne brød sammen undskyldte FN’s og Den arabiske Liga’s særlige Syrien-mægler overfor det syriske folk. Nu siger Lakhdar Brahimi stop. Den 31. maj træder han tilbage. Trods hans energiske indsats er det ikke lykkedes at få den syriske borgerkrigs parter til at søge en forhandlingsløsning på den blodige konflikt.
 
Se nyhedsbureauet Reuters historie her. 
 
 

ISRAELs TIDLIGERE PREMIERMINISTER IDØMT FÆNGSEL
Seks års fængsel for korruption er Israels tidligere premierminister Ehud Olmert blevet idømt. Oveni det er de godt og vel NIS 500.000,-, han har modtaget i bestikkelse i den såkaldte Holyland-sag, blevet beslaglagt, og Ehud Olmert skal dertil betale 1 million NIS i bøde.
 
Dommeren i sagen, David Rozen, sagde, da han læste dommen op, at en national leder og offentlig person som Ehud Olmert, der lader sig bestikke, begår en forbrydelse der tangerer landsforræderi.
 
Den israelske avis Haaretz skriver i sin leder, at dommen er et signal med en vognstang til Israels ledere, at korruption straffes, uanset hvem man er.
 
Den israelske internetavis Times of Israel har dette overblik over den israelske presses reaktioner på dommen over Ehud Olmert.


 
 
ASSAD BRUGER STADIGVÆK KEMISKE VÅBEN
13.05.2014: Selvom vi i medierne bliver fortalt, at Syriens arsenal af giftgas og kemiske våben snart er beslaglagt, fjernet og destrueret, så siger menneskerettighedsorganisationer, at regimet stadigvæk bruger giftgas imod befolkningen og oprørerne.
 
Human Rights Watch siger, at gruppen har beviser for, at Assad-regimet har brugt kemiske våben imod tre byer i det nordlige Syrien så sent som i midten af april.
 
Her kan du læse AP’s omtale af sagen i avisen The Guardian.
 
 

SYRISKE OPRØRERER OVERGIVER SIG 
11.05.2014: Efter mere end et år under belejring har oprørerne i Syriens tredjestørste by Homs overgivet sig. En aftale mellem oprørerne og regimet betyder, at oprørerne har fået frit lejde til at forlade byen, som regeringsstyrkerne derefter overtager kontrollen med.
 
Et blik på dette billede fra Homs i den britiske avis The Guardian er et skræmmende indblik i, hvad ”sejr” betyder i den syriske borgerkrig. Store dele af den gamle del af Homs ligner en rædselsvision om dommedag. Det eneste, man kan vinde i den syriske borgerkrig, er en ruinhob. Her er en sejr, uanset hvem der ender med at få den, under alle omstændigheder et nederlag.
 
Se billedet  ovre på The Guardians hjemmeside.
 


 
SYRISKE OPRØRER BRUGER OGSÅ KEMISKE VÅBEN
08.05.2014: I en artikel i den egyptiske avis Al Ahram Weekly skriver Jeremy Salt, der er professor i Tyrkiet, at ikke bare Assad-regimet men også de syriske oprører bruger kemiske våben, men at dette blot ikke rapporteres i de vestlige medier.
 
Læs Jeremy Salt’s indlæg her.