Netanyahu til verdens jøder:

Bibi passer på Jer, men I må flytte til Israel

Det er Bibi-sitteren eller kaos, får vi at vide.
Det er Bibi-sitteren eller kaos, får vi at vide.
JERUSALEM (23.02.2015): I er sent på den. Vennerne sidder allerede og på restauranten og venter. Børnene er lagt i seng, taxaen dytter udenfor, men hvor er babysitteren?
 
Endelig banker det på døren. 
 
Lettet åbner I, og… udenfor står statsminister Helle Thorning Smidt?!?
 
Hvad pokker???
 
Hvad er nu det for noget?
 
Det er en valgvideo. 
 
 
Det er mig eller oppositionen, der skal tage sig af Jeres børn, siger Bibi.

Og det er naturligvis ikke Danmarks statsminister, der står udenfor og tilbyder sig som babysitter, for det er i Israel, der er valgkamp. Det er premierminister Benyamin Netanyahu. Og valgvideoen spiller på Benyamin Netanyahus kælenavn Bibi.
 
”I bestilte en babysitter”, siger han i videoen, ”og I får en Bibi-sitter.”
 
”Men du er jo premierminister”, indvender det lettere chokerede unge ægtepar naturligt nok.
 
”Ja, I vil måske hellere have Tzipi og Bougie”, spørger Netanyahu og henviser til oppositionen, der ledes af Tzipi Livni og Isaac ”Bougie” Herzog fra det centrum-venstreorienterede Zionist Union-valgforbund.
 
Uha nej.
 
Det er Bibi, der passer på vores børn… Israels børn, fremtiden. Ingen kan vide sig sikre, hvis venstrefløjen får magten. 
 
I andre valgvideoer har Netanyahu og hans højre-nationalistiske Likud-parti sat lighedstegn mellem den israelske venstrefløj og Islamisk Stat-terroristerne i Syrien og Irak.
 
 
Islamisk Stat-terrorister er med venstrefløjens hjælp på vej til Jerusalem i en anden Likud-valgvideo.

 
Stemmer I på venstrefløjen, får I Islamisk Stat, er budskabet.
 
I israelske valgkampagner bruger man ikke antydningens kunst. Budskabet bliver splattet ud så firkantet, groft og fornærmende, som det er muligt.
 
Sådan er israelske valgkampe altid. Lige på og hårdt. Sort og hvidt. Ingen nuancer. Ingen tvivl. Der tales til følelserne. Ikke til hjernen.
 
Israel er verdens jøders sikre, beskyttende havn. Og Benyamin Netanyahu er premierministeren, der kan sikre, at det bliver ved med at være sådan. Det er budskabet i denne valgkamp. Bibi er alle jøders beskyttende Bibi-sitter.
 
Oppositionen sælger ud af Israels sikkerhed, af det jødiske folks sikkerhed og førstefødselsret til Israels Land. De vil oprette en palæstinensisk stat og invitere terrorister ind i dagligstuen. Sker det, er det slut med Israel, som jøders frelsende havn.
 
 
Efter terroren i Danmark opfordrede premierminister Netanyahu alle jøder til at komme til Israel.

Det var i samme ånd, Netanyahu efter terroraktionerne imod jødiske mål i Frankrig og Danmark for nylig opfordrede de franske, danske og resten af verdens jøder til at komme til Israel, for kun her kan de som jøder leve i sikkerhed. 
 
Israel blev i sin tid oprettet, for at redde verdens jøder. Derom er der ingen tvivl. Det bestrider heller ikke den israelske venstrefløj. 
 
Venstrefløjen siger derimod, at nu eksisterer Israel. Så nu handler det om at gøre Israel sikker, så landet virkelig kan leve op til målet om at blive den sikre havn for verdens jøder, og det gøres kun ved at få fred med Israels naboer.
 
”A Land of Peace, is better than a piece of land”, som de siger. 
 
Et Fredens Land er bedre eller sikrere, fristes man til at sige, end blot endnu et stykke land, lyder det fra oppositionen.
 
Mange danske jøder - også mange af dem, der er flyttet Israel - opfatter premierminister Netanyahus advarsel til dem om at Danmark ikke er deres rigtige hjem, at Danmark ikke ønsker at beskytte dem, og opfordringen til at de i stedet bør flytte til Israel, som lidt af en hån og en upassende politisk brug af en dansk tragedie i en israelsk valgkamp.
 
 
Forsiden på det amerikanske nyhedsmagasin Newsweek efter terrorangrebet på det jødiske museum i Bruxelles.

Den nye danske overrabbiner Jair Melchior sagde efter Netanyahus udtalelse, at ”danske (jøder) vil komme til Israel på grund af deres kærlighed til Israel. Det ikke skal være terror rundt om i verden, der får jøder til at komme til Israel”.
 
Underforstået at det skal være Israels egne kvaliteter og indre tiltrækningskraft, der får verdens jøder til at immigrere dertil. Ikke det, at visse ekstremistiske grupper rundt om i verden ikke kan lide jøder.
 
Jair’s far, rabbiner Michael Melchior, som bor her i Jerusalem, skrev nogenlunde samtidig i en israelsk avis, at det forekom lidt sært, at Netanyahu, som det ikke er lykkes at sikre Israel imod atomtruslen fra Iran, og som har lagt sig ud med den amerikanske regering, kan mene, at det er sikrere at være jøde i Israel, end det er i Danmark.

Israel er i valgkamp, og premierminister Benyamin Netanyahu bruger alle midler. Men af mangel på en lang perlerække af virkelig gode præstationer, forbedringer og positive resultater i sin forgangne regeringsperiode, så fokuserer han i stedet på truslerne. Frygt har altid været den israelske højrefløjs bedste allierede. 
 
Alt ikke-israelsk og ikke-jødisk i verden er en potentiel trussel.
 
Verden – og især verden set fra Jerusalem – er rig på trusler. 
 
 
Benyamin Netanyahu passer på alle verdens jøder, hvis de kommer til Israel.

Islamisk Stat i Syrien, som deler grænse med Israel, i Irak og nu også i Libyen. Terror i Sinai-ørkenen, som Israel deler grænse med. Iran med sine langtrækkende missiler, frygten for præsteskabets atomprogram, og landets slet skjulte trusler imod Israel. Den iransk-støttede Hizbollah-milits i Libanon, som Israel deler grænse med. Og nu også en voksende anti-semitisme i Europa og terrorangreb imod jøder.
 
Listen over trusler er lang – og kunne gøres endnu længere, og man ville være naiv, hvis man troede, at disse trusler ikke vil blive brugt i en israelsk valgkamp, hvor sund fornuft og den gode smag aldrig har været i højsædet.
 
Vi har endnu ikke set valgvideoen, hvor Netanyahu også beskylder oppositionen for at være skyld i den globale opvarmning, men den er sikkert også på vej.
 
 
* * *

På TV2/Nyhedernes hjemmeside kan du se videoerne, som tillige er med danske undertekster.
 
Benyamin Netanyahu’s Bibi-sitter-video.
 
Netanyahu/Likud-valgvideo, hvor venstrefløjen beskyldes for at åbne vejen for at Islamisk Stat vil rulle ind i Jerusalem.
 
Danmarks nye overrabbiner Jair Melchior (hvis navn hernede skrives Yair) om terroren og Netanyahu’s opfordring til at rejse.
 
Den israelske avis Haaretz’ artikel om anti-semitismen i Europa og Newsweeks beskrivelse af fænomenet efter angrebet på det jødiske museum i Bruxelles sidste år.


 
Tilføj kommentar