På falderebet:

Mellemøsten set fra Tranekær

 
 

TRANEKÆR (08.12.2016): Mørke, kulde, småregn, glögg, brunekager og juleri alle vegne. I TV, forretninger, på pladser, gader og stræder, overalt. Postkassen er fuld af tryksager med grønne grangrene, rød-hvide julehjerter og nissemænd påtrykt. Næsten for meget. Nej, det ER for meget. Og jeg har blot været her i halvanden dag. 
 
Jeg er tilbage i Danmark igen for en kort bemærkning. På vej fra Kairo tilbage til Istanbul. Omvejen fordi jeg har efterladt en del ting heroppe, jeg ikke ville slæbe med til den egyptiske hovedstad. 
 
 

Så nu tager jeg lige et par dage i det kolde, julende Danmark.
 
Fast procedure: Alle billeder fra rejsen downloades til backup-harddisk 1 og backup-harddisk 2. Efter tidligere tiders smertefulde tab af uerstattelige billeder, ”går jeg nu både med seler og livrem”. Jeg laver backups til backups. Bare for at være på den sikre side.
 
Mens kyllingeben, selleri og gulerødder til hønsekødsuppe bobler løs nedenunder, sidder jeg og redigere nogle af de Kairo-billeder, som jeg ikke opdagede i første ombæring, mens jeg sad i den egyptiske hovedstad og lavede indslag til TV2.
 
I får lige en håndfuld af dem – denne ”anden ombæring” af fotos”, inden jeg igen kaster mig ud i madlavningen, så jeg har nok til hele mit ophold. Så mens hele huset dufter af hønsekødsuppe og vinden blæser i de vinternøgne træer i gråvejret udenfor, er der i det mindste stadigvæk en smule duft af safran, spidskommen og hårdtbrændt arabiske kaffe i billederne på min computerskærm.
 
Det er mit Mellemøsten set fra Tranekær.Se flere af mine billeder fra denne reportagerejse til Kairo ovre i mine fotogallerier ved at klikke her.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tilføj kommentar