Fotoudflugt med min søn:

Med kamera og nysgerrighed i Istanbul til langt ud op natten


ISTANBUL (07.07.2016): Hvor er det skønt. Jeg nyder det. Min søn er kommet på besøg. Efter ugers intenst arbejde holder jeg i disse dage fri sammen med Jonathan, som jeg viser sider af det Istanbul, jeg selv holder af. Det er bare sååå dejligt.
 
 

Oveni købet deler vi så begge en passion for fotografi, så derfor tager vi hinanden ud på små fotoudflugter i denne enormt fotogene by. Det giver os endnu en ting at være sammen om og gøre i fællesskab. 
 
Dermed behøver vore ture rundt i Istanbul ikke være en turistet sightseeing – det bliver det dog også en af dagene – men det kan lige så godt bare blive en spadseretur uden mål… og med, igennem nogle af byens mange, lidt anløbne og lettere forsømte områder, der både har karakter og charme, og samtidig er enormt fotogene.
 
Vi behøver ikke nødvendigvis et byzantinsk palads eller en osmannisk moske med uvurderlig flisebeklædning. En gammel, faldefærdig gyde med afskallet maling og puds, med nogle af byens utallige nutidige grafittier er lige så interessant. Så er der oveni alle de venlige, udadvendte lokale, som udnytter hver en krog i byen til at leve, arbejde, skabe og fungere. Alt sammen noget, der giver gode billeder og dejlige oplevelser, når man er amatørfotograf. Og endnu bedre: Når man er amatørfotograf sammen med sin søn.
 
Her nogle eksempler fra min søns og min spadseretur rundt i nærområdet i går eftermiddags og aften.
 
 

* * *
 
Her kommer så de lidt mere foto-nørdede detaljer, som jeg ved at enkelte af Jer sætter pris på. Denne gang udover lukkertider og blænderværdier lidt prosa om fotografering.
 
Min søn har taget mit Sony-fotoudstyr med sig herover til mig i Tyrkiet, så denne fotoudflugt er den første siden begyndelsen af marts, hvor jeg har fotograferet med mit Sony-kamera. Det er SÅ lang en pause, at jeg nærmest skulle genopdage kameraet, og endnu en gang lære, hvordan det fungere.
 
Alle billeder er fotograferet med et Sony A7R Mark II med et Zeiss Batis 25mm f/2 og et Zeiss Batis 85mm f/1.8-objektiv.
 
Objektiverne er bygget op omkring noget helt fantastisk glas, og de får det allerbedste frem i Sony-kameraets store, full frame, 42 MP-sensor. Fordi kameraet er spejlløst og har meget få rystelser i optageøjeblikket, så har jeg ved natbillederne taget billeder håndholdt helt ned til 1/20 og 1/25 sekund. Desuden så betyder den særlige bagoplyste sensor, som Sony har udviklet, at jeg, selvom jeg har presset ISO-værdien helt op til 5000, så er der ikke urimelig megen støj i billedet. 
 
Sony A7R Mark II’eren er forbavsende lysstærk selvom der er presset hele 42 MP ind på sensoren, men jeg drømmer om en dag også at få kameraets ikke-identiske tvilling, som hedder A7S Mark II, som er specielt designet til at fotografere og filme video i meget lavt lys. Når R’eren kan klare det, den kan med sine mange pixels, så må S’eren, som er skabt til meget lidt lys, være en drøm at arbejde med ved natfotografering.
 

Lidt flere af mine billeder fra min fotoudflugt med min søn


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tilføj kommentar