Ufortalte Beretninger 2:

I begyndelsen...

Glade børn i slumkvarteret Imbama i Kairo, juli 2006
Glade børn i slumkvarteret Imbama i Kairo, juli 2006
Det begyndte egentlig med, at der altid var børn, som løb i vejen, når min kameramand Klaus skulle filme i den arabiske verden. Børnene var ofte vokset op i et fattigkvarter eller i en flygtningelejr, hvor absolut intet skete, så vores tilstedeværelse var det mest ophidsende i årevis.
 
Så fandt jeg ud af, at hvis jeg tog billeder af børnene med mit nyerhvervede digitale fotografiapparat, hvor børnene bagefter kunne se sig selv på skærmen bagpå kameraet, så var jeg pludselig mere interessant end Klaus.
 
Det begyndte egentlig med, at der altid var børn, som løb i vejen, når min kameramand Klaus skulle filme i den arabiske verden.
Ofte måtte jeg lave et større show, for at tiltrække mig opmærksomheden, og lokke børnene væk fra det langt større TV-kamera.
 
Billedet her er fra slumkvarteret Imbaba i Kairo. Vi er ude for at lave nogle optagelser til TV-dokumentarserien ”Vredens Ansigt”. I slumkvartererne i Egypten er der ekseptionelt mange børn. Imbaba er ingen undtagelse, og Klaus havde problemer. Så efter jeg har fanget børnenes opmærksomhed, og de har opdaget, at jeg er til at lege med, begynder jeg at løbe baglæns, mens jeg fotograferer dem, og trækker dermed alle kvarterets børn efter mig.
 
Klaus ses fjernt i baggrunden, hvor han nu kan filme uforstyrret. Mine egne billeder af de glade børn fra løbeturen er heller ikke så dårlige endda. Det var en af begivenhederne, der for alvor fik mig til at begynde at tage billeder, når vi alligevel var ude for at filme.
 
Når jeg ser på billedet i dag, er det tydeligt, at mit kamera dengang ikke var af en ret god kvalitet, hvilket det ret grovkornede billede straks afslører, men den dårlige tekniske kvalitet til trods, er der noget befriende, lystigt og næsten håbefuldt ved de begejstret, grinende børneansigter midt i den ellers udsigtsløse og deprimerende egyptiske slum. Det gør for mig i hvert fald billedet værd at se på… 
 
…og det er der nu kommet en hel bog ud af.

 
* * *

Forgående afsnit -- Næste afsnit 
Ufortalt som e-bog
Hvis du vil se en oversigt over alle de afsnit af ”Untold Stories: Billeder og beretninger om Mellemøsten”, som indtil videre er blevet offentliggjort her på siden, så kan du finde den ved at klikke her. Listen bliver løbende opdateret.
 
 

 
Tilføj kommentar
 
 
1 Kommentarer: