Ufortalte beretninger 44:

Det arabiske Forår

”Først nu fortjener vi vores frihed! Det har vi aldrig gjort før. Nu har vi kæmpet for den, vi har lidt for den, blødt for den, ofret for den. Får vi vores frihed nu, så er den for alvor vores. Og det er første gang”, siger Abd El Moneim El Sawy, som leder et alternativt teater- og spillested under en af Kairos broer og en kort overgang under revolutionen var kulturminister.
 
 

Rundt om os er det, vi allerede kaldet Det arabiske Forår, i fuld gang. Lige nu i form af vilde kampe i Kairos gader imellem politiet og veluddannede, vestligt orienterede middelklasse-unge og politi, myndigheder og Hosni Mubarak-tilhængere.
     
Det er en underlig opstand. 
 
Myndighederne ruller ud i gaderne med kampvogne og politiet tæver demonstranter bevidstløse med deres knipler. De protesterende svarer igen med slagord og… det nye våben: Mobiltelefonen som filmer myndighedernes brutalitet og uploader det til internettet.
 
For første gang i den arabiske verden er ordet, viden og frie informationer stærkere end tyranner, hemmelige sikkerhedstjenester og fangelejre. Det er en ny begyndelse, og ingen kan endnu forudse, hvad opbruddet vil føre til, andet end at fremtiden i den arabiske verden vil blive helt anderledes, end det vi har kendt til i det sidste halve århundred.
 
 
* * *
     
Forgående afsnit -- Næste afsnit

 

 
 
”Ufortalt…” som e-bog
Hvis du vil se en oversigt over alle de afsnit af ”Untold Stories: Billeder og beretninger om Mellemøsten”, som indtil videre er blevet offentliggjort her på hjemmesiden, så kan du finde den ved at klikke her. Listen bliver løbende opdateret.


 
Tilføj kommentar