Ufortalte beretninger 52:

Det nøgne forår

I dag er vi her tidligt.
 
På hovedstrøget Avenue de Bourguiba i den tunesiske hovedstad Tunis er der hver dag protestdemonstrationer og sammenstød med politiet. 
 
Jeg befinder mig lige midt imellem politiet og demonstranterne og klamrer mig til en lygtepæl, for jeg ved, at om lidt bryder helvede løs omkring ørerne på mig, og jeg vil ikke væltes omkuld.
 
Til venstre for mig opdager jeg en gruppe fotografer. De kan ses henover urobetjentenes hjelme. Jeg tænker, at jeg lige så godt kan tage et billede af dem, for at sikre, at kameraet er indstillet korrekt. Men lige da jeg skal til at fotografere dem, løfter demonstranterne en tilsyneladende nøgen mand op på deres skuldre. Han har noget i munden, som kunne ligne en stor Havana-cigar. Han er tynd, ranglet og storsmilende, og pludselig breder han overlegent og sejrssikkert armene ud til siderne – halvt omfavnende, halvt Kristusagtigt.
 
I samme sekund retter alle fotograferne linserne mod denne mærkelige figur og begynder at knipse løs. Det gør jeg også.
 
Jeg ved ikke, hvorfor manden har taget tøjet af, eller hvad han råber. Men billedet er der. Underligt nok mere interessant, end mange af de andre fotos, jeg tog den dag. 
 
Mærkeligt.
 
Måske netop fordi det ikke er helt klart, hvad der sker?
 
 
* * *
     
Forgående afsnit -- Næste afsnit
 

 
 
”Ufortalt…” som e-bog
Hvis du vil se en oversigt over alle de afsnit af ”Untold Stories: Billeder og beretninger om Mellemøsten”, som indtil videre er blevet offentliggjort her på hjemmesiden, så kan du finde den ved at klikke her. Listen bliver løbende opdateret.


 
Tilføj kommentar