Blogartikler

TRANEKÆR (15.04.2016): Det går fremad i krigen imod terrororganisationen Islamisk Stat. I horisonten kan man begynde at skimte håbet om en militær sejr. Men den militære kamp imod IS er et to-ægget sværd. En sejr er ikke nødvendigvis en sejr. Slaget er langtfra ovre, blot fordi IS bliver slået.
     Efter terrorangrebene i Paris og Bruxelles er det blevet en politisk nødvendighed at være med i krigen imod Islamisk Stat, selvom det ikke altid er lige populært i vælgerbefolkningen. Men kan man nu for sit indre blik begynde at se den sejrsceremoni, der kommer, når vi beslutter, at vi har ”slået” Islamisk Stat, så ligner det hele enhver spindoktors drøm om en photo-opp for sin regeringschef.

SVENDBORG (14.04.2016): Man kalder den vistnok ”Den blå Time”, men det er intet blås over den. Tværtimod. De sidste timer omkring solnedgang er nemlig snarere varme, rød-orange i sit farvespektrum. Og oveni det kommer lyset ind fra siden, hvilket skaber de lækreste skyggevirkninger.
     Den blå time er det bedste tidspunkt på døgnet at fotografere. I hvert fald den smukkeste.
TRANEKÆR (13.04.2016): Herhjemme kalder vi altid folketingsvalgene for ”demokratiets fest”. Det er her, folkets ønsker og krav kommer til udtryk. Er vi tilfredse med vore ledere, bliver de genvalgt. Er vi utilfredse, bliver de skiftet ud. Det er hele ideen med valg til et lands parlamentariske forsamling. At folkets mening kommer til udtryk. 
     Nu går Syrien til parlamentsvalg. Men Syrien er ikke et demokrati. Det kommer næppe som nogen stor afsløring for nogen, selvom landets udenrigsminister Walid al-Moallem i dag siger: ”Vi har hele tiden sagt, at det syriske folk selv vil beslutte sin skæbne og fremtid. I dag beviser vi, at det også er det, der sker i praksis.”
JERUSALEM (15.02.2016): Carl Zeiss laver nogle af verdens allerbedst objektiver. Efter jeg har fået mig et Sony-kamera er jeg så heldig, at jeg nu kan bruge Zeiss' sidste nye Batis-objektiver, lavet specielt til dette kamera. Det har været en interessant oplevelse, som du kan læse lidt om her.
     Dette er den første af tre artikler om mine oplevelser med mine nye Zeiss Batis-objektiver. Det er ikke en teknisk analyse, men mere mine første, umiddelbare indtryk fra brugen af de to objektiver i felten.
JERUSALEM (05.01.2016): Vi kan ikke luftbombe terrororganisationen Islamisk Stat til underkastelse. Der skal også styrker ind på landjorden.
     Men hvorfor skal vore unge mænd og piger sendes til den arabiske verden for at rydde op i arabernes rod? Hvorfor holder araberne ikke selv orden i eget hus? De spørgsmål stiller mange i Vesten. Med god ret. Men arabiske militære landstyrker i Syrien kan gøre en i forvejen kompliceret situation helt uoverskuelig.
JERUSALEM (18.01.2016): ”Det er diplomatiets smukkeste stund”, siger nogen om atom-aftalen med Iran, som betyder at sanktionerne imod landet nu bliver ophævet. ”Det er selve beviset på at forhandlinger bedre kan løse internationale kriser, end trusler og våbenmagt kan.”
     ”Nej. Det er tværtimod et eksempel på, at vi i Vesten falder for Irans snu ayatollaer i vores iver for at få del i et nyt, attraktivt marked, mens Iran stille og roligt breder sin indflydelse over store dele af Mellemøsten”, advarer andre.
TRANEKÆR (08.01.2016): ”Uden saks og klister… ingen journalister.” 
     Jeg kan desværre ikke citere den originale kilde til denne påstand, for jeg kender den ikke. Jeg kan kun fortælle, at det ikke er mig, der er forfatter til det, men at det var et morsomt ordspil og måske også en bittersød sandhed, vi altid smed rundt i hovedet på hinanden på Journalisthøjskolen, da jeg gik der tilbage i en fjern, for længst glemt fortid.
     Om dette citat uden klar kildeangivelse nu betyder, at jeg skal hænges til tørre og almindelig latterliggørelse i ”Mennesker og medier” i DR og i ”Presselogen” på TV2/NEWS må tiden jo vise. Mediemøllen er ikke altid nem at gennemskue blot ved brug af almindelig sund fornuft.
TRANEKÆR (29.12.2015): ”Hvad synes du var årets mest opsigtsvækkende historie? Den væsentligste? Den mest oversete? Og hvilken personlig oplevelse i året har sat sig hos dig?”
     Det var opgaven fra tv2.dk-redaktøren, som tidligere på måneden skrev rundt til TV2’s korrespondenter og rejsende reportere, for at få os til at skrive til kanalens hjemmeside på nettet.
     Vi skulle naturligvis tage udgangspunkt i de ting, vi selv havde været med til at dække, men kunne også inddrage andet, selvom vi ikke selv nødvendigvis havde været inddraget i dækningen af det.
TRANEKÆR (27.12.2015): Hvordan fanger man folks opmærksomhed midt i juletravlheden, i panikken med at få byttet gaver og forberedelserne til nytåret? Sæt et flot billede af Divya Das på artiklen, og skriv om hvordan jeg selv kommer ud af skabet.
     Det skal nok gøre den her artikel til en af mine allermest læste.
     Men det begynder et helt andet sted. 
     Nemlig i Click-fotoforretningen i Svendborg, hvor jeg altid kommer og nu står og kærtegner et lille, kompakt, nyt Sony-kamera. Et Sony RX1R Mark II.
JERUSALEM (13.12.2015): Jeg har lige været med i et indslag på TV2/NEWS om det fantastiske i, at kvinder nu har fået lov til at stemme ved og stille op til et kommunalvalg i Saudi Arabien. 
     En enkelt håndfuld kvinder er måske blevet valgt. Måske. Og det er alt i alt kun det tredje valg i Saudi Arabien overhovedet. Et land hvor man kunne skrive en hel bog om alle de frihedsrettigheder, der bliver trampet under fode, brudt og overtrådt. Valget i går er et fremskridt. Et tabu der er brudt. Men der er meeeget lang vej endnu. Meget lang.
     Israel er derimod langt bedre at bo i. Selv for landets arabiske borgere.
     Især for arabiske kvinder (som uden problemer kan stemme og blive opstillet og valgt ind… ikke bare i kommunalrådet men også i parlamentet.) Endnu mere for arabiske kristne. Endnu, endnu mere for kristne arabiske kvinder. For kunstnere. Oppositionelle. Politiske systemkritikere.
     Og så har jeg slet ikke talt om bøsser og lesbiske.

Sider : 1 ... 3 4 5 6 7 ... 54
 forrige     næste