Egypten:

Utålmodigheden melder sig

Jeg har efterhånden været i Egypten flere gange, siden jeg sidst uploadede et foto-galleri fra landet, så derfor kommer der her et lille opsamlingsheat fra et antal nylige reportagerejser.
     De første billeder stammer fra tiden omkring præsidentvalget, det første demokratiske præsidentvalg i Egyptens historie, som bragte Muhammed Mursi fra Det muslimske Broderskab til magten. Vi fulgte valget ret tæt, men mere interessant end selve valgkampen er det Egypten, som det hele handler om.
     På en senere reportagerejse lykkedes det os, at komme ud på landet. Vi besøgte en, set med vore øjne, fattig bondefamilie. Efter egyptisk standard var de slet ikke så fattige endda. Men de var nødt til fra tid til anden at søge hjælp, og den fik de fra Det muslimske Broderskabs folk, og derfor var det naturligvis ikke overraskende, at Broderskabet var populært, og vandt valget stort blandt de ganske almindelige egyptere.
     De sidste billeder stammer fra de voldelige demonstrationer, der udspillede sig mellem Tahrirpladsen og Garden City, hvor den amerikanske ambassade ligger, i de ophidsede dage efter en amerikansk produceret, islam-kritisk amatør-video, førte til rasende protester. Først her i Kairo og senere i en lang række andre muslimske lande. Det sidste billede er fra den islamistiske TV-station Alnar, som var den første, der offentliggjorde klip af filmen med arabisk indtaling, hvilket var med til at udløse urolighederne.
     Volden handler dog mindre om filmen og mere om, at folk havde håbet på forbedringer i deres liv, men de er ikke kommet.