Fotogalleri

29/11/2011

Den 28. november 2011 gik egypterne til deres første frie valg nogensinde. Ni måneder forinden var præsident Hosni Mubarak blevet væltet, og mange troede, at revolutionen var en succes og overstået. Det viste sig, at militæret blot førte diktaturet videre, og i løbet af efteråret udbryder det, der bliver kaldt ”Den Anden Egyptiske Revolution”, vendt imod det militærråd, der siden den første revolution havde siddet med den reelle magt i landet.
 Trods modstand fra en mere yderligtgående del af demonstranterne på Tahrirpladsen, så forløb første runde af valget stille og fredeligt. At dømme efter de kilometerlange køer ved valgstederne, så bliver valgdeltagelsen høj, men det endelige resultat vil først blive kendt i januar 2012 efter tredje runde af valget er overstået. Ikke desto mindre står Det Muslimske Bruderskabs parti ”Frihed og Retfærdighed” til at blive valgets vinder – om end det formentlig bliver nødt til at gå i koalition med et eller flere andre partier efter valget.


25/08/2011

Sidste kapitel af den libyske borgerkrig. Kampen om hovedstaden Tripoli. Jeg er først ankommet her til slagmarken i allersidste del af krigen, men her er fortsat kampe overalt i byen, hver dag er vi tæt på voldsomme skyderier, og vi og overværer, hvad der angiveligt skal være Gaddafi-loyalister, blive taget til fange og behandlet meget hårdt. Overalt ser vi lig. Nogle dræbt i kamp, andre er tilsyneladende civile fanget i krydsilden, men nogle har hænderne bundet på ryggen, og er tydeligvis blevet henrettet, efter de er blevet taget til fange. Om det er oprørerne, der har gjort det eller Gaddafi-styrker ved jeg ikke. Det er ubehageligt at se, og billederne i dette galleri er ikke skønmaleri. De er grimme og ækle. Sådan er krigen. I slutningen af galleriet dog en lille smule optimisme og håbet om en bedre fremtid, i takt med at en normal hverdag begynder at vende tilbage.


18/08/2011

Under min dækning af Det arabiske Forår, som vi nu kalder omvæltningerne i den arabiske verden, tog jeg en masse fotografier. Her i sommerferien har jeg siddet og bladret mine mange billeder igennem og fundet, at der var en del flere seværdige billeder, som jeg ikke opdagede i første omgang, hvor jeg havde meget travlt, men som jeg mener, godt kan tåle at blive set. Så her kommer endnu en runde billeder fra Tunesien, Libyen og Egypten fra vinteren og foråret 2011. I takt med at jeg finder flere gamle fotos fra denne periode, bliver de uploadet her.07/05/2011

I dag tog jeg mit nye fotografiapparat - et Fujifilm X100 - på "jomfrusejlads", for at se, hvad det kunne klare. Jeg tog det med ind i Gravkirken i Jerusalems Gamle Bydel. Lysforholdene herinde er meget svære. Dybt mørke og skygge, gennemskåret af stærkt sollys udefra og forskellige slags kunstigt lys indendørs.
     De armensk ortodokse var lige begyndt med deres gudstjeneste, da jeg ankom, så den brugte jeg det meste af tiden på at fotografere. Der er dog også ét enkelt billede af nogle egyptiske koptere inde fra kirken. Du kan jo selv se, om du kan gætte, hvilke præster i fotogalleriet, der ikke hører til i den armenske kirke.
     Et par dage senere var jeg på en researchtur nede i Jordan-dalen, hvor jeg også havde det nye kamera med, så derfor får du også en håndfuld billeder med fra den udflugt.14/03/2011

Omvæltningerne i Libyen er - ikke overraskende - blevet meget mere blodige end i nabolandene Tunesien og Egypten. Det folkelige krav om mere frihed og demokrati har kastet Libyen ud i en egentlig borgerkrig. Hele den østlige del af landet har i nogle uger fungeret som en løsrevet oprørsrepublik med hovedstad i Benghazi. Men lige inden jeg forlod Libyen, satte Muammar Gadaffi sin offensiv ind, og erobrede Ras Lanuf og Al Brega.

SIDSTE: Så har jeg været tilbage i Libyen igen på endnu en reportagerejse, så derfor er der kommet nogle flere billeder i galleriet.


13/02/2011

Et galleri fra de spændende dage i slutningen af januar og begyndelsen af februar 2011, hvor Egyptens præsident igennem 30 år Hosni Mubarak bliver væltet ved en folkelig opstand. Desværre fik jeg ikke taget så mange billeder, som jeg gerne ville, fordi journalister og fotografer i en periode under opstanden var "jagtet vildt", og det derfor var for farligt at bevæge sig rundt i gaderne med et fotografiapparat over skulderen. Og den første dag under de blodige optøjer, hvor jeg selv blev tævet, havde jeg så travlt med at rapportere på telefonen og samtidig med at overleve, at jeg slet ikke fik taget nogle billeder. Men her er en samling af nogle af de billeder, jeg fik taget.


21/01/2011

Her kommer et hurtigt uploadet galleri fra omvæltningerne her i Tunesien – en begivenhed, der allerede er blevet døbt ”Yasmin-revolutionen”.
     Det er en af de mest optimistiske opstande, jeg har dækket, fordi den faktisk ser ud til at lykkes. En mellemøstlig diktator er blevet sendt på flugt, og selvom 78 civile indtil videre er blevet dræbt under sammenstødene, er det alligevel forbavsende få. Det kunne være gået langt værre. Det kan det for den sags skyld stadigvæk. Farerne er langtfra overstået. Nu hvor revolutionens første mål er nået, og præsident Ben Ali flygtet til Saudiarabien, kan de interne uenigheder i oppositionen begynde at bryde ud. Vi får se. Her er i hvert fald mit første galleri om den tunesiske revolution.


10/01/2011

Det har jo ikke det mindste med Mellemøsten at gøre, men da jeg også var i Haiti lige efter jordskælvet i januar 2010, besluttede TV2 at sende mig derover igen et år efter, for at se, hvad der var sket siden... om noget. Så siden jeg alligevel har tilbragt godt og vel en uge i Haiti, og taget en masse billeder, så kan jeg jo ligeså godt også uploade disse billeder her til min hjemmeside. Så - selvom det ikke handler om mit normale område - så får I alligevel lige et caribisk fotogalleri.

De første billeder er fra hovedstaden Port-au-Prince. Se sidste fra den gode Leslie Fourcand's privatdrevne børnehjem oppe i bjergene over hovedstaden.


08/01/2011

Jeg har tidligere skrevet om den palæstinensiske landsby Bila’in på Vestbredden og vist billeder fra de ugentlige sammenstød derude.

Jeg tager ikke længere ud til dette sære skue så tit, men var alligevel igen derude den forgangne fredag. Denne gang fordi en ung palæstinensisk kvinde ugen før døde dage efter at hun have været med ved de ugentlige demonstrationer.  Der er stadigvæk uenighed mellem parterne om dødsfaldet skyldtes, at hun indåndede for megen tåregas, eller om hun døde, fordi hun allerede var syg af andre ting. Men det kunne naturligvis have betydet, at denne uges uroligheder, ville have taget et anderledes forløb end ellers.

Den anden grund er, at jeg i øjeblikket har besøg af en ung dansk fotograf, som skal opleve lidt om forholdene hernede, og derfor følger mig lidt rundt, når jeg arbejder. Derfor kan jeg med denne billedserie også vedlægge et par billeder, som Søren Kjeldgaard har taget af mig ude i felten, hvad jeg jo normalt ikke kan. Og som hævn kommer der også et par fotos med at Søren iført gasmaske og kamera.

Der kommer sikkert en lille pause lige nu, da jeg i aften drager af sted til Haiti.


21/12/2010

Det er egentlig for dårligt, at jeg indtil nu ikke har fået uploaded et fotogalleri med billeder fra Tel Aviv-Jaffo her på hjemmesiden. Derfor får I nu et hurtigt galleri. Det er desværre ikke så komplet, som det burde være. De fleste billeder er fra Jaffo og det gamle Tel Aviv, som, selvom det ganske vist er fotogent, jo ikke er repræsentativt for hvad Tel Aviv er. Derfor vil galleriet blive forbedret, når jeg kommer tilbage til landet igen i begyndelsen af det nye år.
     Tel Aviv er Israels kulturelle, kunstneriske, folkelige og forretningsmæssige hovedstad. Det er helt klart her, det sker. Og folk i Tel Aviv er langt mere normale end "galningene" og de religiøse fanatikere oppe i Jerusalem, hvor jeg til dagligt bor. Der er naturligvis mange meget mere moderne områder af Tel Aviv. Desuden bærer mine billeder her præg af, at de er blevet optaget under mine besøg hos min datter, som længe boede i et af de mere forslummede, bohemian men også ganske fotogene kvarterer i Jaffo-området. Det skal nok blive mere balanceret, når jeg får tid.Sider : 1 ... 2 3 4 5 6 ... 7
 forrige     næste