Fotogalleri

18/12/2010

Bila'in og Nebi Salah er et par af de palæstinensiske landsbyer ude på Vestbredden, hvori der hver eneste uge er sammenstød mellem palæstinensere og deres unge sympatisører fra udlandet på den ene side og israelsk politi og militær på den anden. Ind imellem tager jeg derud for at se, hvad der sker. Som regel laver jeg ikke nogen historie derfra, fordi urolighederne mere er et spørgsmål for demonstranterne om at komme i medierne end noget som helst andet. Her er en lille samling billeder fra denne underlige pseudo-slagmark med den gamle mand, der kæmper for at "holde håbet i live" på den ene sidelinje, til den budistiske munk der med sin tromme mediterer for fred, kærlighed og evig lykke på den anden. En fotografisk beretning om en lille bid af det mærkværdige galehus, der til dagligt går under betegnelsen Mellemøsten.
27/11/2010

Her kommer endnu et fotogalleri fra Gaza-striben. Det er ikke fordi, jeg lige har været i Gaza, for det har jeg ikke. Det skyldes mere, at jeg lige har fået mig en ny harddisk, som jeg har overført mit fotoarkiv til, og mens jeg i den sammenhæng har ryddet op i arkivet, fandt jeg en masse billeder, som jeg næsten havde glemt eksistensen af. Blandt andet en del udmærkede fotos fra Gaza-striben. De kan lige så godt blive set af andre også. Så derfor dette galleri af nyere og ældre billeder fra Gaza.


25/11/2010

Det sidste jødiske tempel i Jerusalem - Det andet Tempel - blev ødelagt af romerne i år 70. Fra den jødiske historieskriver Josephus Flavius kender vi alle detaljerne om det jødiske oprør og Jerusalems og templets ødelæggelse. Det er også Josephus' beskrivelser, der ligger til grund for den model af Jerusalem på Det andet Tempels tid i skala 1:50, som i 1966 blev bygget ved siden af Hotel Holyland, og med det samme blev en af byens turistattraktioner. Senere - i 2006 - blev modellen flyttet til Israel Museum, hvor den nu kan ses. Som du kan se, er nogle af mine billeder lavet, mens modellen bliver genopbygget på Israel Museum, mens andre er fra dens oprindelige hjem.


20/11/2010

Da en af mine venner for nyligt så fotogallerierne på min hjemmeside, spurgte han, om jeg kun fotograferede det smukke og fotogene Mellemøsten og aldrig har kameraet med, når ekstremisterne viser flaget eller konflikten bryder ud i lys lue. Svaret er formentlig to ting: For det første er det relativt nyt, at jeg er begyndt at fotografere, når jeg er på arbejde for TV2. Og for det andet sker det ofte, at jeg, når det virkelig går løs, slet ikke har tid til at fotografere, fordi min hovedopgave er at lave TV og holde mig selv og min kameramand i live. Så derfor har jeg ikke fotograferet så meget, som jeg måske burde. Men her har jeg i hvert fald udvalgt en lille buket af fotos af konflikten.


19/09/2010

Moses sendte spioner ind i Det forjættede Land, for at sondere terrænet, inden folket skulle krydse Jordanfloden. Bibelen fortæller, at de kom tilbage med vinklaser så store, at to mand måtte bære dem på en stav imellem sig. Så store er vinklaserne måske nok ikke længere, men vinen, der produceres her i dag er til gengæld god. Så god at den regnes for at være på højde med de bedste vine i verden.
     For nyligt besøgte jeg vingården i den jødiske bosættelse Psagot på Vestbredden lige udenfor den palæstinensiske by Ramallah, for at filme vinhøsten, og for at høre, hvad den jødiske vinbonde Ya'akov Berg mente om fredsforhandlingerne, der jo handlede om hans vingårds fremtid. Stor var min overraskelse, da jeg ankom om morgenen inden solopgang, at finde ud af, at alle vinplukkerne var unge kristne amerikanere, der var kommet som frivillige for at hjælpe de jødiske bosættere i de besatte områder. Anede ikke at noget sådant eksisterede. Her har i billederne fra besøget i vingården.


27/05/2010

Nilen har igennem hele historien været Egyptens livgivende hovedpulsåre. Det er kun på grund af floden, at landet overhovedet eksisterer. Egypten er i virkeligheden én stor ørken. Det er kun på den smalle strimmel frugtbar jord langs med Nilens bredder og ude i flodens delta ud mod Middelhavet, at egypterne kan bo. Et område, der kun er godt og vel dobbelt så stort som Danmark. Men her bor der 82 millioner mennesker.
     I midten af Kairo - denne hektiske multimillion by - ligger der ude midt i Nilen en lille ø - Dahab, hvor udviklingen har stået stille. Her udfolder livet sig som om vi befandt os langt oppe i Øvre Egypten. Nilen beskytter øen og dens særprægede og langsomme liv - endnu i hvert fald. Men den er samtidig transportvejen for alle fornødenheder til øen, samt for at befolkningen kan komme på arbejde og børnene i skole. Feluccaer - de særlige Nilbåde med de karakteristiske store, trekantede sejl - og gamle ramponerede, motoriserede floddampere sejler beboerne tur/retur mellem øen og Kairo - mellem fortiden og nutiden - for bare 50 øre.


24/05/2010

Al Azhar-institutionen i Kairo er det nærmeste, man indenfor sunni-islam kommer et Vatikan. Fredagsbønnen i den tilknyttede moské er interessant. Hver fredag svømmer området over i kampklædt politi, for så snart den religiøse del af gudstjenesten er forbi, overtager islamisterne med deres politiske og til tider militante budskab, og moskéen bliver omdannet til et frådende vredt hav. Myndighederne tillader de vrede politiske vækkelsesmøder indenfor moskéens område. Så længe balladen holder sig der, og folk derefter forlader moskéområdet i god ro og orden, så kan alle komme hjem til deres velfortjente fredagsfrokost uden skrammer.


23/05/2010

Den egyptiske hovedstad er den arabiske verdens bankende hjerte. Eller sådan vil egypterne i hvert fald gerne se det. Og til en vis grad har de ret. Der er ingen by som Kairo. Fantastisk og forfærdelig på en og samme tid. Overbefolket til eksplosionspunktet. Ingen ved, hvor mange her bor. Formentlig en 17-18 millioner mennesker... om natten. Og helt op til 22-23 millioner om dagen. Hvilket vil sige, at en menneskemængde svarende til Danmarks befolkning pendler ind og ud af byen morgen og aften. Så mange mennesker er her, at omkring en halv million bor imellem gravstenene på byens store kirkegårde.


02/05/2010

Jeg har lige været en tur oppe på Tempelbjerget, eller Haram al-Sharif som muslimerne kalder det. Turister kan igen besøge området på visse afmålte tidspunkter, men ikke længere komme ind i moskéerne. Det har den muslimske Waqf, der kontrollerer de islamiske hellige steder, ikke tilladt siden den palæstinensiske opstand i år 2000. Jeg fik dog for et par dage siden mulighed for at komme ind i moskéerne, så her kan I se nogle af de billeder, jeg tog på den korte hæsblæsende rundtur. Desværre foregår der i øjeblikket restaureringsarbejde inde i Klippemoskéen, så det ikke er muligt at se hverken klippen eller den smukke kuppel indefra.


20/03/2010

Kristendommens helligste sted - Gravkirken i Jerusalem er et af de mest fotogene steder, man kan forestille sig. Pilgrimme og turister kommer så tæt på deres frelser, som de nogensinde vil opleve, og præster fra forskellige indbyrdes stridende kirker er mere eller mindre konstant fordybet i religiøse ceremonier der har sine rødder mange århundreder tilbage i historien. Her en samling billeder fra dette fascinerende sted.


Sider : 1 ... 3 4 5 6 7
 forrige     næste