Fotogalleri

30/01/2010

Jeg var ellers i Yemen for at lave en række reportager, men jordskælvet i Haiti var så stort og TV2s dækning så omfattende, at jeg blev bedt om at rejse direkte fra Sana'a til Port-au-Prince. Det er naturligvis ikke Mellemøsten, men da jeg blev sendt afsted for at dække denne naturkatastrofe, så fotograferede jeg naturligvis også. Og selvom det ikke lige er det emne, denne hjemmeside handler om, så uploader jeg alligevel dette galleri.


21/01/2010

Langt tilbage i historien var landet kendt som Det lykkelige Arabien, men det var Yemen, der var tale om. Som billederne her viser, så er der mange lykkelige smil i landet. Men landet er ikke uden problemer.


18/01/2010

Her kan du komme på en lille rundrejse i Mellemøsten set igennem en række smukke, interessante ansigter. Der er stort set tale om de portrætter, der på forsiden af min hjemmeside kører som et lille diasshow oppe i øverste højre hjørne. Her kan du se denne fotoserie, med lidt flere billeder end på forsiden, men i et pænt større format.


03/11/2009

JERUSALEM (03.11.2009): Som studerende i midten af 70’erne boede jeg lige ved siden af grøntsagsmarkedet Maheney Yehuda i Vest-Jerusalem. Dengang var det meget ofte mål for palæstinensiske terrorbomber. Det blev det igen under den anden intifada, men nu har her været relativt roligt relativt længe. Mit kontor ligger i dag i en TV-bygning kun fem minutters gang fra Mahaneh Yehuda, så derfor går jeg tit derover for at spise frokost i en af de små lokale orientalske restauranter. Spadsereturen igennem Mahaneh Yehuda er en oplevelse i sig selv. Her er en eksplosion af dufte og farver. Og de handlende råber om kap om dagens særlige tilbud.


05/09/2009

En enkelt kvadratkilometer dækker den kun - Jerusalems Gamle Bydel, men det er et af de mest omstridte stykker jord i verden. Det er også et meget spændende sted at færdes. Området er delt op i fire kvarterer: Det armenske, kristne, jødiske og muslimske.


27/06/2009

Jerusalem er en by fuld af kontraster. En gruppe - de ultra-ortodokse jøder, der klæder sig i sort og hvidt - kæmper fra tid til anden voldeligt imod, hvad de opfatter som brud på shabbat'ens hellighed. I 2009 skete et af disse sammenstød med politiet, dagen efter byens kulørte bøsser og lesbiske gik igennem Jerusalems gader i "Gay Pride Parade". 


01/06/2009

Den iranske hovedstad i dagene op til det omstridte valg i juni 2009. Masser af fantastiske mennesker. Myndighederne har jeg lidt mere problemer med. Det er tilsyneladende gensidigt. Selvom jeg har søgt om et nyt visum lige siden juni sidste år, har de iranske myndigheder indtil nu ikke ønsket at se mig igen.


10/04/2009

Langfredag går kristne præster og pilgrimme fra hele verden ad Via Dolorosa, den vej, de mener, Jesus gik med korset, igennem Jerusalems Gamle Bydel til Gravkirken, hvor Via Dolorosa' sidste stationer - bl.a. korsfæstelsen og Jesu' grav - befinder sig. Et af de fast kulørte bidrag er en gruppe amerikanske pilgrimme med en rigtig "Jesus" med teaterblod og tornekrone og romerske soldater med plastikbrynje.


25/03/2009

Området er kun en smule større end Langeland. Men mens der bor 14.000 på den danske ø, så er Gaza-striben hjem for 1,5 millioner palæstinensere. Forholdene er deprimerende og desperate. Fremtiden tegner ikke bedre. Især ikke så længe Hamas har kontrollen med området, og organisationen hverken vil anerkende Israel eller forhandle fred. Så længe vil Israel holde grænserne til Gaza lukkede, og de færreste lande i verden vil gøre noget ved det.


09/08/2008

Bethlehem er ifølge Lukas- og Matthæus-evangelierne i Det nye Testamente Jesu' fødested og derfor hellig i kristendommen. En by der først var jødisk, så blev den kristen og nu er der ikke nogen jøder tilbage, flertallet i byen er muslimsk og de kristne er under pres. En interessant by hvis claim-to-fame og guldgrube i dag er en historie om en barnefødsel, som måske fandt sted her for 2000 år siden, og som ikke bare er byens finansieringsgrundlag, men som også har sat sit præg på hele den vestlige verdens civilisation.


Sider : 1 ... 3 4 5 6 7
 forrige     næste