Fotogalleri

14/09/2007

Tyrkiets formelle politiske hovedstad hedder Ankara. Men landets egentlige historiske, kulturelle og folkelige hovedstad er Istanbul. En af mine absolutte favoritbyer. Istanbul er smuk, hektisk, fuld af historie og en befolkning som er åben, venlig og umådelig gæstfri.
     Politiet i Tyrkiet optræder stadigvæk lidt som et sørgeligt levn fra den diktatoriske fortid, men det er den sædvanlige oplevelse i Mellemøsten: At befolkningerne er fantastiske - og myndighederne forfærdelige. Tyrkiet er et land på vej frem. Det bobler allevegne. Istanbul er i bogstaveligste forstand en by med det ene ben i Europa og det andet i Asien. Det mærker man. Dynamikken, kunsten, litteraturen, kulturen - det hele syder af dette møde mellem civilisationerne.
     Det er altid en absolut fornøjelse, når mit job har bragt mig til denne vidunderlige by.


11/09/2007

Jeg besøgte Diyarbakir i den kurdiske, østlige del af Tyrkiet nogle gange i løbet af 2007. Jeg var der egentlig for at dække en kontroversiel retssag imod en række kurdiske borgmestre, som gerne ville have, at Danmark bevarede Roj-TV. Men jeg fik også mulighed for at bevæge mig en lille smule rundt i området.29/11/2006

Her er så smukt, at man taber pusten. Men det er en barsk skønhed. En skønhed man ikke skal spøge med. Wadi Rum er den rigtige arabiske ørken, efter min mening i hvert fald. Beduinerne kender ørkenen ud og ind, hver en kilde, hvert et vandhul, hver en busk, som deres geder kan bide lidt grønt af og hver en skyggefuld klippehule. Og det er nødvendigt for at kunne overleve i dette barske område.
23/11/2006

Khan al-Khalili er det gamle, traditionelle orientalske marked i Egyptens hovedstad Kairo. Bazaaren dækker et kæmpemæssigt område. Her er teltmagernes bazaar, krydderi-markedet, sølv- og guldmarkedet og meget, meget mere. Det sørgelige er bare, at turisterne kun ser den mest vakuumpakkede "Made in China"-del, fordi de ofte ikke tør bevæge sig ind i de små, snedige gyder og baggårde.


16/07/2006

Den libanesiske hovedstad er fuld af konstraster. Rig-fattig, ødelagt-genopbygget, shi'itisk-sunnitisk-drusisk-kristent, for- og imod Syrien, fundamentalisme og moderne vestligt. Alt i alt en fantastisk by.


31/03/2005

Den syriske hovedstad er ikke nogen charmerende by. Der er efter min mening lidt for meget Øst-Tyskland over det. De gamle tætte forbindelser til Sovjetunionen fornægter sig ikke. Indtil man kommer ind i den gamle by. Her er det en helt anden og smuk verden, der åbner sig. Herinde finder man fortsat det gamle, originale Mellemøsten. Og så er her ikke mindst den berømte Omayyade-moské. Der kommer også nogle enkelte billeder fra Ma'alua, en syrisk ortodoks landsby, hvor den syriske helgen Skt. Tekla kommer fra.


13/12/2003

I kølvandet på Irak-krigen i 2003 besøgte jeg den lille landsby Hajj al-Mansour i det sydlige Irak, for også at møde irakere udenfor de større byer. Krigen var næsten totalt gået forbi landsbyen. Bevares, de vidste godt, at der var krig, men som mukhtaren, landsbylederen, fortalte, så havde de set de amerikanske kampvogne køre forbi, og nu så de ikke længere irakiske soldater eller politifolk. Hajj al-Mansour var landsbyen, hvor de overhovedet ikke havde moderne fornødenheder. De var shi'iter og boede i syd. Derfor var de uden betydning for Saddam's Irak.


14/05/2003

Her er der tale om nogle virkeligt gamle fotos fra Bagdad taget i 2003-2004, da jeg lige havde fået mit første digitale amatørkamera, så der er desværre tale om fotos af en noget lavere kvalitet end det, jeg laver i dag (håber jeg). Men jeg syntes, at det også ville være interessant at lægge nogle billeder fra Bagdad ud på hjemmesiden. De fleste fotos er fra den irakiske hovedstads shi'a-muslimske kvarter og fra bazaar-området.


11/10/2001

Jeg har været i Pakistan og Afghanistan flere gange tilbage fra Sovjettiden og frem til den amerikanske invasion. Billederne her er fra en reportagerejse i oktober 2001. Jeg havde ikke fotograferet i mange år, men havde lige købt mit allerførste digitale amatørkamera i Heathrow-lufthavnen i London på vej til Pakistan, så det er mine allerførste digitale fotografier, I ser her, og min egen genopdagelse af fotografiet som en dejlig og for en journalist meget brugbar hobby. De fleste af billederne er fra Peshawar i det såkaldte NWFP - North West Frontier Province i Pakistan på grænsen til Afghanistan og i nogle afghanske flygtningelejre i området.


Sider : 1 ... 3 4 5 6 7
 forrige