Ufortalte beretninger 20:

Israel-Palæstinakonflikten

”Verden kan ikke ville fred mere end Jer – parterne selv”, sagde den daværende amerikanske udenrigsminister James Baker træt, udbrændt og en smule vantro efter at han i flere år energisk havde forsøgt at få israelere og palæstinensere til at forhandle fred med hinanden. 
 
”Når I er klar, så ring til os.”
 
 

Man kan ikke fortænke hverken udenrigsminister Baker eller nogen anden, der siden har været involveret i de mange forsøg på at skabe fred mellem Israel og palæstinenserne, at de ind imellem taber tålmodigheden og giver op. 
 
Hvordan kan en fortsat konflikt være tryggere for parterne end forsøget på at skabe fred? Det forekommer helt igennem vanvittigt og ulogisk. 
 
Der er næppe heller nogen konflikt i verden hvor stridens parter har så trofaste sympatisører i omverdenen, som det er tilfældet med israelerne og palæstinenserne. Ofte er deres venner i udlandet endnu mere ekstreme og uforsonlige end parterne selv. Desuden klapper de konstant deres egne helte på skulderen og giver dem ret i deres tvangstanker om, hvem der har ret og uret, hvilket ikke gør parterne mere fleksible eller problemerne nemmere at løse.
 
Mellemøstkorrespondenter som mig selv bombarderes i et væk med vrede breve og e-mails fra disse sympatisører, som straks, når de ikke ser deres egen specielle version af virkeligheden gengivet som en kalkeret kopi i nyhederne, stempler journalisten som en ubalanceret propagandist for dem, de ikke kan lide, og som de opfatter som deres fjender.
 
* * *
      
< Forgående afsnit -- Næste afsnit >


 
 
 
”Ufortalt…” som e-bog
Hvis du vil se en oversigt over alle de afsnit af ”Untold Stories: Billeder og beretninger om Mellemøsten”, som indtil videre er blevet offentliggjort her på hjemmesiden, så kan du finde den ved at klikke her. Listen bliver løbende opdateret.


 
Tilføj kommentar