Fotoudflugt:

Corona-sikker travetur i den langelandske natur

Vores hverdag har ændret sig dramatisk. Det har alles. Vi er meget mere hjemme nu, har ingen eller kun meget få gæster, vi går ikke (ret meget) ud, mest blot for at købe ind. Vi er dog så heldige, at vi bor ude på landet. Midt ude i naturen. Det er lidt af en velsignelse i disse Corona-tider.


 
 
Museerne er ikke åbne. Caféerne og restauranterne heller ikke. Der er ingen biografer… eller det er der, de er bare lukkede. Det samme gælder biblioteket. Dagens store underholdende øjeblik er, når vi går på indkøb i Dagli’Brugsen i Tullebølle. 

Én af de fornøjelser, der stadigvæk er åben og tilladt, Corona-sikker… og oveni købet helt gratis – er naturen. Her på Langeland har vi i overflod af den. Tilmed den meget skønne udgave af naturen har vi herovre.

Selvom vi nu har boet på Langeland i et par år, er der stadigvæk et par kendte lokaliteter, vi ikke har besøgt. Det var derfor dem, dagens udflugt gik til i går. Dovns Klint og Gulstav Mose, der ligger lige ved siden af hinanden på Syd-Langeland ikke langt fra Bagenkop.

Gulstav Mose er et fuglereservat med mere end 40 ynglende fuglearter, og samtidig er det et vigtigt rasteområde for trækfugle. Naturligvis mest gæs, ænder og andre svømmefugle, men også mange vadefugle, rovfugle og andet. I sæsonen er her også talrige orkidéer. 

 
 
For en gangs skyld havde jeg manet mig op til at tage et par fotografiapparater med. Jeg har ikke kunnet samle mig sammen til at fotografere i månedsvis. Nu skulle det være slut. Det var mit gamle Canon-udstyr, jeg tog med. De billeder, jeg, inden vi tog afsted, slettede fra hukommelseskortet, stammede fra august sidste år. Så lang tid siden er det, jeg har haft de gode gamle, trofaste Canon-kameraer i hånden sidst. Og hold da helt op, hvor jeg har savnet dem. Det var skønt igen at være ude med dem, om end de er noget tungere end det Sony-udstyr, jeg mest har brugt på det seneste.

Vi var langt fra de eneste, der havde fundet på at tage til Dovns Klint og Gulstav Mose. Parkeringspladserne ved begge lokaliteter var fyldt godt op. Naturen er en stor attraktion i disse dage. Området er heldigvis så stort, at de mange gæster kun lejlighedsvis passerede hinanden. Det er som om Corona-krisen, vi alle lider under, gør folk ekstra venlige. De færreste kendte hinanden, men alle hilste og små venlige bemærkninger blev udvekslet… på behørig, sikker afstand.

 
 
Området er i virkeligheden endnu større end Gulstav Mose og Dovns Klint. Der er også Gulstav Klint, Gulstav Skovene omkring og Kelsnor. Det stort sammenhængende område, så der er plads nok til mange udflugter endnu.

Solen skinnede. Alligevel var det køligt. De store mængder vand, som er faldet i løbet af vinteren, er ikke helt forsvundet endnu, så visse områder er stadigvæk oversvømmede. Det gjorde blot området bedre for de mange gæs, ænder og andre fugle, der lever i vådområder.

Naturen er en skøn, fredelig, smuk, Corona-sikker og gratis attraktion, som varmt kan anbefales i denne tid. Vi har masser af den i Danmark. Den ligger bare derude og venter gæstfrit på os.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tilføj kommentar