Palæstinenserne - Gaza

JERUSALEM (28.09.2010): Den israelske flåde har netop meddelt, at en israelsk kommandoenhed har taget kontrollen med en britisk indregistrerede lystbåd med ni pro-palæstinensiske jødiske fredsaktivister fra USA, Israel og Europa ombord. Lystsejleren var på vej mod Gaza-striben. Aktionen skete uden episoder siger flåden i en pressemeddelelse. Yachten ”Irene” bliver nu ifølge den israelske flåde bugseret ind til den israelske havn i Ashdod.

ODENSE (21.06.2010): Jeg rettede mig op i stolen og pudsede brillerne. Havde jeg læst rigtigt? Jo, minsandten. Overskriften i den israelske avis Haaretz lyder: "Netanyahu: Lempelse af Gaza-blokaden svækker Hamas”.
     Hallo!?!
     Hvis en dramatisk lempelse af blokaden af Gaza-striben, som vi hører, netop er blevet besluttet, er i Israels interesse, hvor pokker har Netanyahu-regeringen så ikke gennemført den for lang tid siden?

JERUSALEM (15.06.2010): Ingen kan beskylde den israelske journalist Amira Hass fra avisen Haaretz for at være nogen særlig stor tilhænger af den israelske regering. Hverken den nuværende højre-nationalistiske regering under Benyamin Netanyahu, den tidligere Kadima-ledede regering med Ehud Olmert som premierminister, eller for den sags skyld nogen af de sidste mange israelske regeringer. Så når Amira Hass nu kritiserer de pro-palæstinensiske aktivister, der for nylig forsøgte at bryde den israelske flådeblokade af Gaza-striben, så er det langtfra fordi hun støtter den israelske regerings politik. Det er tværtimod fordi hun mener, at aktivisterne – uden at vide det – ender med at gøre det.

GAZA (05.06.2010): Den israelske flåde har netop stoppet endnu et skib, der forsøgte at bryde blokaden af Gaza-striben. Denne gang er der tale om det irsk indregistrerede fragtskib Rachel Corrie, der som den tyrkiske flotille med pro-palæstinensiske aktivister i mandags, var på vej til den Hamas-kontrollerede Gaza-stribe. Skibet blev ved frokosttid bordet at israelske kommandosoldater. Men i modsætning til tragedien tidligere på ugen, så forløb aktionen i dag fredeligt, i hvert fald ifølge de første rapporter, som primært kommer fra det israelske forsvar selv.

GAZA (04.06.2010): Al Ahram er den arabiske verdens største avis og regnes ofte som en af de mere respekterede, selvom den er ejet af den egyptiske regering og ofte udtrykker synspunkter, der ligger meget tæt på det officielle Egyptens. Herunder kan du finde Al Ahram Weekly’s artikel om det israelske angreb på den tyrkiske konvoj i Middelhavet i mandags.
GAZA (02.06.2010): Efter visse medier at dømme, så er situationen i Gaza desperat, alt er ved at bryde sammen, samfundet er på afgrundens rand eller på niveau med den tredje verdens. Men folk sulter ikke. Her er masser af mad. Problemet er den økonomiske situation og manglen på arbejde.
GAZA (02.06.2010): Israel har bevaret sin blokade af Gaza-striben intakt med sit natlige angreb på en tyrkisk flotille af blokadebrydere. Men angrebet kostede ni pro-palæstinensiske aktivister livet. De internationale konsekvenser er allerede begyndte snart at vise sig. Tyrkiet har hjemkaldt sin ambassadør fra Israel, og fik FNs Sikkerhedsråd hasteindkaldt. Overalt i verden har der været protestdemonstrationer foran israelske ambassader og konsulater. Fordømmelserne af Israels militæraktion og blokade af Gaza-stribe hagler ned over regeringen i Jerusalem. Hvad kan de videre konsekvenser af det israelske angreb ende med at blive på længere sigt?
ASHDOD, ISRAEL (01.06.2010): Gårsdagen ubetingede taber er Israel, som endnu en gang har ”skudt sig selv i foden”, og i den kommende tid vil opleve, at det politiske og diplomatiske pres på landet vil vokse. Og – som altid – de almindelige palæstinensere i Gaza-striben, som ligegyldig hvad der sker, altid synes at trække det korteste strå. Gårsdagens ubetingede sejrherre er Hamas. De har vundet en kæmpemæssig politisk sejr, uden at have løftet en finger.
JERUSALEM (31.05.2010 – 08:30): 10-15 meldes dræbt og 20-30 såret i de tidlige morgentimer, da den israelske flåde forsøgte at tvinge en flotille af protestskibe – forklædt som en nødhjælpsoperation – til enten at vende rundt, og ikke bryde blokaden af Gaza-striben, eller blive eskorteret ind til den israelske havn i Ashdod. Begivenhederne vil helt sikkert få det internationale politiske og diplomatiske pres på Israel for at opgive blokaden af Gaza-striben til at vokse.

Hej Steffen,

Vi er to piger, Johanne og Louise, på 15 år, der går i 9. klasse på Det kongelige Teaters Balletskole og vi er i gang med at forberede os til vores projektuge i uge 9. Vores emne er konflikten mellem Israel og Palæstina ved Gaza-striben, og vi ville høre om du kunne være interesseret i at give et interview om konflikten.

Her er nogle spørgsmål, vi håber du kan og vil svare på:

Sider : 1 2 3 4
 forrige     næste