Palæstinenserne - Hamas

GAZA (05.06.2010): Den israelske flåde har netop stoppet endnu et skib, der forsøgte at bryde blokaden af Gaza-striben. Denne gang er der tale om det irsk indregistrerede fragtskib Rachel Corrie, der som den tyrkiske flotille med pro-palæstinensiske aktivister i mandags, var på vej til den Hamas-kontrollerede Gaza-stribe. Skibet blev ved frokosttid bordet at israelske kommandosoldater. Men i modsætning til tragedien tidligere på ugen, så forløb aktionen i dag fredeligt, i hvert fald ifølge de første rapporter, som primært kommer fra det israelske forsvar selv.

GAZA (02.06.2010): Efter visse medier at dømme, så er situationen i Gaza desperat, alt er ved at bryde sammen, samfundet er på afgrundens rand eller på niveau med den tredje verdens. Men folk sulter ikke. Her er masser af mad. Problemet er den økonomiske situation og manglen på arbejde.
GAZA (02.06.2010): Israel har bevaret sin blokade af Gaza-striben intakt med sit natlige angreb på en tyrkisk flotille af blokadebrydere. Men angrebet kostede ni pro-palæstinensiske aktivister livet. De internationale konsekvenser er allerede begyndte snart at vise sig. Tyrkiet har hjemkaldt sin ambassadør fra Israel, og fik FNs Sikkerhedsråd hasteindkaldt. Overalt i verden har der været protestdemonstrationer foran israelske ambassader og konsulater. Fordømmelserne af Israels militæraktion og blokade af Gaza-stribe hagler ned over regeringen i Jerusalem. Hvad kan de videre konsekvenser af det israelske angreb ende med at blive på længere sigt?
ASHDOD, ISRAEL (01.06.2010): Gårsdagen ubetingede taber er Israel, som endnu en gang har ”skudt sig selv i foden”, og i den kommende tid vil opleve, at det politiske og diplomatiske pres på landet vil vokse. Og – som altid – de almindelige palæstinensere i Gaza-striben, som ligegyldig hvad der sker, altid synes at trække det korteste strå. Gårsdagens ubetingede sejrherre er Hamas. De har vundet en kæmpemæssig politisk sejr, uden at have løftet en finger.
JERUSALEM (31.05.2010 – 08:30): 10-15 meldes dræbt og 20-30 såret i de tidlige morgentimer, da den israelske flåde forsøgte at tvinge en flotille af protestskibe – forklædt som en nødhjælpsoperation – til enten at vende rundt, og ikke bryde blokaden af Gaza-striben, eller blive eskorteret ind til den israelske havn i Ashdod. Begivenhederne vil helt sikkert få det internationale politiske og diplomatiske pres på Israel for at opgive blokaden af Gaza-striben til at vokse.
JERUSALEM (30.05.2010): Den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas ”overvejer seriøst” at besøge Gaza-striben, skriver det palæstinensiske nyhedsbureau Ma’an. Hvis det er rigtigt, så vil det være første gang Abbas besøger området siden hans Fatah-bevægelse blev tvunget på flugt af den islamistiske Hamas-gruppe under den palæstinensiske borgerkrig i 2007. Spørgsmålet er, om der er tale om en begyndende palæstinensisk national forsoning.
JERUSALEM (17.02.2010): "Jeg gik i seng med lungebetændelse, og nu, hvor jeg endelig er kommet på højkant igen, er jeg eftersøgt i hele verden for et snigmord i Dubai", siger en ulykkelig og ikke så lidt overrasket Melvyn Mildiner, som bor i Beit Shemesh i Israel, men hverken går med skæg eller blå briller, eller er hemmelig agent. Men han kommer oprindelig fra Storbritannien, og deler tilsyneladende både navn, identitet og pas med en af de James Bond-typer, der i Dubai var med til at likvidere en fremtrædende Hamas-mand.
JERUSALEM (31.10.2009): Hamas kæmper ikke bare med Israel og omverdenen, eller for den sans skyld med sin ærkerival på den palæstinensiske politiske scene, Hamas kæmper også internt med sig selv. Det er en kamp, som nogen vil mene, er imellem ”strammere” og ”slappere”. Militante ”hardlinere” og blødere, moderate og kompromisvillige politikertyper. Mellem dem der vil have indført shari’a-lov som den palæstinensiske grundlov og ser fremtidens Palæstinastat som en Islamisk republik, og dem som siger, at Islam er et ideal, som man stræber efter at leve op til, så meget man kan, men at en islamisk idealstat ikke lader sig gennemføre i praksis, når man ikke lever i den ideelle tid under khalifatet, som i tiden lige efter Profetens død.
JERUSALEM (02.03.2008): Jeg er desværre først kommet tilbage til Mellemøsten i dag. Den store storm over Europa i går forstyrrede flytrafikken, og jeg blev sendt på en stor omvej over Østeuropa, som først bragte mig til Israel her i formiddags.

GAZA (25.01.2008): ”Er der ingen markering af dagen? Fest eller fejring eller sådan noget”, spurgte jeg Zakaria, min palæstinensiske stringer i Gaza-striben, mens vi spiste morgenmad på terrassen på mit hotelværelse. ”Markering af hvad”, spurgte Zakaria tilbage. ”Hamas’ valgsejr for to år siden”, sagde jeg overrasket til ham. Den havde han glemt.

Sider : 1 2 3 4
 forrige     næste