Egyptens Alaa Al-Aswany:

Zionisterne kontrollerer USA og støtter Det muslimske Broderskab

Ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det... men det kunne være en zionistisk spion på arbejde.
Ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det... men det kunne være en zionistisk spion på arbejde.
JERUSALEM (25.10.2013):  ”Zionisterne kontrollerer USA! Jøderne dirigerer verden! Jøderne sidder på Hollywood…” 
 
Oy, hvor ofte skal man dog høre det? Er det ikke for længst overstået? Men nej! Jeg ved ikke, hvor tit jeg har hørt noget i den stil rundt om i den arabiske verden og i særdeleshed i Egypten. 
 
Jeg ved godt, at når jeg nu skriver det igen, så vil jeg få på nakken af den sædvanlige flok, som aldrig nogensinde har hørt noget som helst i den retning, selvom de ellers har rejst eller boet i Egypten i masser af år. Men ikke desto mindre, sådan er det.
 
Jeg har ellers altid holdt meget af den egyptiske forfatter Alaa Al-Aswany, som jeg har mødt flere gange. I sin nu verdensberømte bog ”Yacoubians Hus” spidder han det egyptiske samfund, vrider og punkterer alle landets tabuer og hænger alt det beskidte vasketøj offentligt til tørre. Samtidig var han en af de meget få, der ret præcist forudså det oprør, vi stadigvæk lidt forfejlet kalder Det arabiske Forår.
 
 
USA styres af zionisterne, mener Egyptens bedste nulevende forfatter Alaa Al-Aswany.

 
Måske er det selvpineri, men jeg kan egentlig stadigvæk godt lide Al-Aswany, selvom han tilsyneladende også er inficeret af bacillen om at jøderne dirigerer alt. Hvis ikke, ville jeg måske nok ikke blive direkte venneløs, men min omgangskreds i Kairo ville blive en del mindre, for mange har en forkærlighed for denne anti-zionistiske konspirationsteori. (Ja, jeg ved godt, at der er nogen, der ikke kan lide at høre det.) 
 
Nu skriver det amerikanske magasin New Republic om Alaa Al-Aswany, fordi han netop er blevet hyret som klummeskriver på avisen The New York Times, og nu er det New Republic, der hænger Al-Aswany’s beskidte vasketøj offentligt til tørre. Og magasinet gør det ved blot at citere den egyptiske forfatters egne udtalelser.
 
USA's præsident ”Obama er ude af stand til at gå imod Israels ønsker…” fordi ”…en kæmpemæssig zionistisk organisation regerer Amerika”, citerer New Republic Al-Aswany for at have sagt i et interview på egyptisk TV.
 
Den sære ræsonnere, der skulle ligge til grund for denne opfattelse, er tilsyneladende, at Al-Aswany mener, at Israel elsker og støtter Det muslimske Broderskab ikke mindre. Derfor er USA også tvunget til at støtte dem. For USA er kontrolleret af Israels vilje.
 
”USA støtter Det muslimske Broderskab for at sikre Israel”, sagde den egyptiske forfatter i et andet TV-interview.
 
Enhver der kender blot den allermindste smule til israelsk politik, og jeg ved da en lille smule om det, ved, at den israelske regering åndede lettet op, da det egyptiske militær væltede Det muslimske Broderskabs præsident Mohamed Mursi i sommer. Og Israel er endnu mere begejstret fordi de egyptiske væbnede styrker om muligt hader Hamas i Gaza-striben mindst lige så meget, som Israel gør.
 
USA kritiserede Egypten, fordi landets væbnede styrker, udstyret med amerikanske våben gennemførte et militærkup imod en folkevalgt præsident. Og selvom USA (eller for den sags skyld Israel) ikke kan udstå Det muslimske Broderskab, så er generaler, der tager magten fra folkevalgte ikke noget, der er specielt populært i USA. Israel er ret ligeglad, hvis det sikrer landet mod fjender. Og selvom det tilsyneladende er umuligt for Alaa Al-Aswany at forstå, så vinder Det muslimske Broderskab ikke nogen popularitetskonkurrence i Israel. Et Egypten uden Det muslimske Broderskab ved magten får tværtimod israelerne til at sove langt tryggere om natten.
 
Altså det direkte modsatte af, hvad Aswany og andre med ham analyserer sig frem til.

Man må nærmest have røget en eller anden eksotisk græsart, for selv at tro på, at Israel skulle ønske at presse USA til at støtte Det muslimske Broderskab. Men eksotiske græsarter og andre bevidsthedsudvidende stoffer er naturligvis også ganske nemme at få fat på i Egypten, så hvorfor ikke?
 
Sagen er nok snarere – det er i hvert fald, hvad jeg har hørt fra andre – at mange egyptere klart nok ved, at USA og Vesten er bekymrede over islamismens fremmarch. Derfor giver det i disse egypteres hoveder ikke mening, at vestlige politikere så ikke, når det egyptiske militær tvinger disse uønskede islamisterne fra magten, ikke sidder og klapper i hænderne i Washington, London og Paris, og sender begejstrede takketelegrammer til Kairo.
 
Hvorfor gør de dog ikke det?
 
 
Broderskabet svækkede Egypten. Hvem kunne være interesserede i et svækket Egypten? Israel!!!

 
Og hvorfor protesterer de ligefrem? Stiller spørgsmålstegn ved Egyptens demokratiske sindelag?

Hvem kan være interesseret i på den måde at svække Egypten?
 
Ahhhh, Israel! Zionisterne! Naturligvis. Nu giver det pludselig alt sammen mening.
 
På en tweet skriver Aswany: ”Zionisten John McCain (amerikansk senator), en af Israels mest trofaste forsvarer, truer Egypten, hvis landet ikke øjeblikkeligt frigiver (Det muslimske Broderskabs) Shater. Den eneste forklaring på det er, at Broderskabet ved magten er i Israels interesse.”
 
Sådan!

Så er det jo bevist!
 
Hvorfor det dog skulle være i Israels interesse at holde Det muslimske Broderskab ved magten, forklarer Al-Aswany i en elegant konspiratorisk bagvendt saltomortale sådan her: ”Israelsk støtte til Broderskabet sikrer at Hamas ikke vil angribe Israel.”
 
Fordi Broderskabet viste sig som så totalt håbløse amatører i spidsen for nationen og nærmest var ved at køre landet i sænk, så kan det ikke være i egypternes interesse. Hvis det ikke er i egypternes interesse, må Broderskabets mismanagement tværtinmod være i Egyptens fjenders interesse. Hvem er Egyptens fjender. Set med Al-Aswany’s øjne Israel og zionisterne. Ergo må Israel og zionisterne stå bag Broderskabet.
 
Men hvad nu, hvis Broderskabet havde vist sig som store talenter i magtens korridorer, og havde bragt den egyptiske økonomi på rette kurs? Ville brødrene så også have været zionistiske marionetter, eller var de så pludselig i stedet for et ægte udtryk for det stolte egyptiske folks dybtliggende aspirationer? 
 
Er man en talentløs amatør, som skader Egypten, er man zionist. Men kan man få fallitboet reddet op af moradset, bliver man automatisk en stor egyptisk nationalist. Gråvejr er jødisk. Solskin er egyptisk. Fiaskoer er zionisternes ansvar. Successer tager vi selv æren for.
 
Læs selv artiklen i New Republic, hvor der også er links til nogle af kilderne.
 
 
Alaa Al-Aswany er nu blevet colomnist på The New York Times. Er det mon også et zionistisk komplot?

 
Trods disse Al-Aswany-skævere, som jeg ikke selv kendte til, indtil jeg læste om dem i New Republic, så vil jeg stadigvæk anbefale alle at læse Alaa Al-Aswany’s bog “Yacoubians Hus”. Det er en fantastisk bog. Aswany’s efterfølgende bøger er til gengæld ikke noget at skrive hjem om… måske var den første succesrige bog rigtig egyptisk, mens de senere var en anelse zionistiske?!?
 
Hele den vestlige presse er fuld af zionistiske Broderskabs-elskere, mener Al-Aswany. ”Et simpelt eksperiment”, tweetede han i juli i år, er at ”gå ind på en hvilken som helst international avis’ hjemmeside og læse deres dækning af Egypten. Så vil man se, at de samme skribenter, som forsvarer Israel, nu for størstedelens vedkommende forsvarer Det muslimske Broderskab”.
 
Som afslutning på sin artikel i New Republic, som er den, jeg har alle disse oplysninger fra, stiller skribenten Eric Trager spørgsmålet, om Al-Aswany mon har tænkt over, at The New York Times måske kun har givet ham en månedlig klumme i avisen, fordi det også er et zionistisk-broderskabs-komplot med det snedige formål at svække ham?
 
Oy gewalt!
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
Media:

This New Columnist for The New York Times Believes a “Massive Zionist Organization Rules America”

 
 
By Eric Trager
New Republic
October 24, 2013

 
Alaa Al-Aswany is Egypt’s preeminent novelist. His 2002 best-seller The Yacoubian Building highlighted the political corruption, moral duplicity, and economic inequality of contemporary Egypt, and established him as one of the most influential critics of Hosni Mubarak’s regime. His star grew brighter following the 2011 uprising that ousted Mubarak, when Aswany became an oft-quoted voice of the Egyptian opposition—“The Face of Egypt’s Uprising,” as The Wall Street Journal put it—and he is generally regarded in the Western press as an authentically “liberal” Egyptian intellectual. It is likely thanks to this reputation that The New York Times announced earlier this month that it was giving Aswany a monthly column as part of its newly expanded opinion section.
 
 
In Aswany’s worldview, many Western governments are primarily motivated by their support for Israel.

 
It is a choice that the Times will regret, however, because despite his brave stance against Mubarak and his broadly progressive pronouncements in English, Aswany is hardly a liberal. He is, in fact, among Egypt’s most prolific conspiracy theorists, and he often uses his very public platform to reinforce some of Egypt’s most popular bigotries—and he typically does this when speaking or tweeting in Arabic, which is why the Western press often misses this aspect of his public persona. Aswany said on Egyptian television, for instance, that a "massive Zionist organization rules America,” which is why “Obama is not able to go against Israel’s desires.” 
 
For much of the past year, Aswany has tirelessly promoted the theory that “the United States supports the Muslim Brotherhood to reassure Israel.” This is what he told an Egyptian television interviewer in June, and he has reiterated this claim repeatedly in subsequent months. Immediately following Mohamed Morsi’s ouster on July 3, Aswany tweeted, “Obama is worried because Israel is worried.” When Egypt’s defense minister called Egyptians into the streets later that month to “authorize” the government’s subsequent crackdown against the Brotherhood, Aswany tweeted, “The army requested authorization because the June 30 revolution was subjected to distortion by the Western Zionist media, which does not forgive us for aborting the Brotherhood’s plan with American and Israel.” In August, when Senator John McCain visited Egypt to encourage negotiations between the military and the Brotherhood, Aswany tweeted, “The Zionist John McCain, one of the biggest defenders of Israel, threatens Egypt if it does not release [Brotherhood leader] Shater immediately. The only explanation is that Brotherhood rule is in the interest of Israel.”
 
 
Zionist spy in disguise.

 
How, exactly, does it benefit Israel when an extremely anti-Israel organization such as the Brotherhood is governing Egypt? In the real world, of course, it doesn’t. But Aswany's conspiratorial rantings argue there are two benefits. First, he argues, supporting the Brotherhood bolsters Israeli security. As Aswany tweeted in August, “Zionist support for the Brotherhood prevents Hamas from attacking Israel.”
 
Second, writes Aswany, Israel desires a weak Egypt so that it can dominate the region. Given the Brotherhood’s miserable performance in power, “Brotherhood rule guarantees to Israel that Egypt remains underdeveloped and subordinate.” Indeed, the notion that Israel views Egyptian weakness as its ticket to regional hegemony is an article of faith for Aswany. When a web video attacking the Prophet Muhammad sparked mass outrage in September 2012 and was used to encourage an attack on the U.S. Embassy in Cairo, Aswany warned Egyptians that “angry and ill-conceived reactions” would play into the hands of Israel, which knows “Arab reactions well and would find a pretext for intervening in the affairs of the country.”
 
Even by the standard of conspiracy theories, this is ludicrous. While Washington should have been more critical of the Brotherhood’s dictatorial governing style, it certainly did not “support” the Brotherhood in any sense of that word. (In fact, if anyone supported the Brotherhood it was Aswany himself, since he backed Morsi’s 2012 election campaign against Mubarak’s former prime minister—though he insisted that the choice between a Muslim Brother and a member of the old regime was “the result of a military conspiracy against the revolution.”)
 
Moreover, given the Brotherhood’s extreme hostility towards Israel—it seeks to establish a “global Islamic state” that is mutually exclusive with Israel’s very existence—a strong U.S.-Brotherhood relationship would not have reassured Israel at all. Nor did rocket attacks from Hamas-controlled Gaza cease during the Brotherhood’s yearlong rule of Egypt. Nor does Israel want a weak Egypt; in fact, it wants a stable one, and it views a weak Egypt as a breeding ground for terrorists.
 
 

 
But in Aswany’s worldview, many Western governments are primarily motivated by their support for Israel, and their supposed Israel-centrism explains their every action. As Aswany noted in July, “Western governments that often collude against Egypt for the benefit of Israel are now embracing and adopting the Brotherhood. The Brotherhood for them is the greatest guarantee that Egypt remains weak and backward”—which, again, Aswany contends is a core Israeli interest. And he believes that the Western media has also come under the Zionists’ spell. “A simple experiment,” he tweeted in July, “Go to the website of any global newspaper and read its coverage of Egypt, and you’ll find that most of the writers that defended Israel are now mostly defending the Brotherhood.” Indeed, in Aswany’s twisted worldview, Washington’s displeasure with the way in which Morsi was ousted and Western reporting of the rising Brotherhood death toll must have Israel in mind first and foremost. And so being pro-Brotherhood—as Aswany defines it—must be a Zionist position.
 
 
 
Source: New Republic

 
 
 
 
 
 
 


 
Tilføj kommentar
 
 
1 Kommentarer: