Lande i Mellemøsten - Iran

ODENSE (08.12.2009): En superkort opdatering om situationen. Et hurtigt nyhedstelegram taget fra nyhedsbureauet AP. 204 studenter er blevet arresteret efter dagens protester i Teheran. Ingen oplysninger om, hvad der er situationen andre steder i Iran.
ODENSE (07.12.2009 - 12:30): Der bliver rapporteret om kampe i de centrale dele af den iranske hovedstad omkring Teheran Universitet. Demonstranterne råber "Død over diktatoren", og politi og Basij-folk slår løs på dem med stave og skyder med tåregas. Her en kort rapport om situationen lige nu.
KØBENHAVN (06.12.2009): Hvis din internetforbindelse virker for langsom, ringer du til din internetudbyder og kræver, at han levere den vare, du har betalt for. Det vil ikke hjælpe i Iran. For her virker internettet faktisk ganske udemærket. Men fra tid til anden sætter der sig en ayatollah på tværs af systemet.

KØBENHAVN (05.12.2009): Udenlandsk presse og iranere, der er akkrediterede internationale medier, har fået besked om, at det er forbudt for dem at arbejde i det centrale Teheran i de kommende tre dage. Samtidig er internettet i Teheran af ukendte årsager pludselig gået ned. Om to dage har forskellige oppositionsgrupper planlagt protestdemonstrationer imod præsident Mahmoud Ahmadinejad.

JERUSALEM (05.11.2009): Jeg har i de seneste dage være så opslugt af den dramatiske situation i Iran, som vi på TV2/NEWS og TV2/Nyhederne dækker nærmest time for time, at jeg kun har tid til at skrive denne korte note om en anden dramatisk begivenhed, nemlig at israelske kommandosoldater fra den israelske flåde, i Middelhavet har taget kontrollen med et tysk containerskib med iranske våben, missiler og ammunition, som angiveligt skulle sendes til Hizbollah militsen i Libanon. Dette drama i Middelhavet er naturligvis den store historie i medierne hernede i dag.
JERUSALEM (04.11.2009): Det var 30-årsdagen for den iranske ambassadebesættelse i dag. Den 4. november 1979 stormede iranske "studenter",  som de blev kaldt dengang, den amerikanske ambassade i Teheran og besatte den. Den af de såkaldte "studenter" var Mahmoud Ahmadinejad, som i dag er Irans præsident. De 52 diplomater og ambassadeansatte blev alle taget som gidsler. Et gidseldrama der strakte sig over 444 dage, og blev betragtet som et afgørende vendepunkt i Den islamiske Revolution.

JERUSALEM (04.11.2009): I dag var det dagen, hvor jeg virkelig burde have været tilbage i Teheran. I ugevis har vi vidst, at 30 årsdagen for besættelsen af den amerikanske ambassade i 1979 også ville mobilisere oppositionen i Iran. Og det er præcist det, der sker lige nu. Ikke kun i hovedstaden Teherans gader, men i de større byer over hele Iran. Men de iranske myndigheder har ikke villet give mig et nyt visum lige siden de nægtede at forlænge mit gamle visum i forbindelse med valget tilbage i juni.

JERUSALEM (04.11.2009): Den iranske reformbevægelse protesterer igen i de større byers gader trods trusler og advarsler fra myndighederne og de iranske sikkerhedsstyrker. Det sker på 30 årsdagen for stormen på den amerikanske ambassade i Teheran, et af vendepunkterne i Den islamiske Revolution i 1979, som altid markeres af de iranske myndigheder. Igen organiserer en række websites det hav af korte videoklip, af mangel på udenlandske TV-hold optages af de unge demonstranter selv, og over internettet sendes ud af Iran.
JERUSALEM (03.10.2009): Forsøger Irans præsident Mahmoud Ahmadinejad at dække over sine jødiske rødder ved konstant at slå verbalt løs på Israel? Det er i hvert fald hav en Irans-ekspert siger til den britiske avis The Daily Telegraph, som i dag har offentliggjort historien.

JERUSALEM (02.10.2009): As long as Iran continues to develop and expand its nuclear program without opening up for IAEA inspections the world and especially Israel cannot be blamed for being worried. But instead of speculating in possible military options perhaps it would be better to focus on the many weaknesses of an increasingly weak and unpopular regime, writes Robert Kagan in an article in The Washington Post. You can read his interesting article here.
Sider : 1 2 3 4 5
 forrige     næste