Om os:

TV 2 i Mellemøsten

Her på denne plads på min hjemmeside vil jeg skrive lidt ”om os” selv. Hvem vi er, hvordan vi arbejder, og de tanker man gør sig i den forbindelse.
   Jeg har efterhånden fået samlet mig et helt unikt hold.
   Khaled Abu Toameh har været min faste palæstinensiske stringer – lokale assistent – i Israel og på Vestbredden i over 20 år. Khaled er meget mere end bare stringer for mig. Han er journalist med sin egen karriere, og behøver slet ikke TV2. Men fordi vi har arbejdet sammen i så mange år, så holder han også fast, fordi vores team work er meget, meget mere end bare arbejde. Vi nyder hinandens selskab, og der er opstået et meget tæt venskab og broderskab imellem os, som vi alle sætter utrolig megen pris på og også er blevet lidt afhængige af.
   Jeg har arbejdet sammen med et antal kameramænd i de sidste mange år. En hel række af TV2 bedste folk: Rasmus Nielsen, Anders Albjerg, Morten Storch, Jakob Vester, Jens Christoffersen og andre.
   Intet af det, jeg har lavet som korrespondent i Mellemøsten har jeg kunnet gøre uden dette fantastiske hold. TV-journalistik er langt mere end andre former for journalistisk arbejde et holdarbejde, og jeg skylder Khaled og de mange andre, jeg har arbejdet sammen med, utrolig meget.

Jeg har ikke bare været utrolig heldig med de folk, jeg arbejder sammen med i Israel-Palæstinakonflikten, men også vore stringere og medhjælpere i andre dele af Mellemøsten. Nogle af dem bliver nævnt senere, andre ikke. Vi har en fantastisk god stemning på holdet, og vi stoler helt og totalt på hinanden, hvad der er altafgørende, når tingene bliver usikre og farlige, hvad de tit gør i den her del af verden. Ziad Hajj Hasan i Jordan, Amin Al-Ameedee i Irak, Noha Morgan i Egypten, Zakaria Talmas i Gaza og Weeda Hamsa i Libanon. Vores hemmelige våben, tror jeg, er udover professionalisme, at vi ikke bare arbejder sammen som kolleger, men vi alle sammen er blevet meget gode venner, der nyder hinandens selskab.