Nem oversigt:

Fotografiet på min hjemmeside

Foto: Søren Kjeldgaard
Foto: Søren Kjeldgaard

 
 
Jeg har altid et par fotografiapparater med, når jeg er på reportagerejse. Derfor er fotografi-siderne vokset ret voldsomt her på hjemesiden. Foto: Simon Borg, TV2

En dag ude i fremtiden, når jeg igen får råd til at opdatere min hjemmeside og gøre den mere brugervenlig, så bliver der forhåbentlig også penge til et helt særligt afsnit om fotografi på den. Det er der efterhånden behov for. Men som dedikeret fotoamatør, så har jeg altid en chokerende lang ønskeseddel over nyt, dyrt fotoudstyr, som jeg også gerne vil bruge mine sparepenge på. Derfor bliver hjemmesidens behov ofte presset helt ned bag i køen.

Da jeg i sin tid begyndte at opbygge den her hjemmeside, begrænsede mit fotografi sig stort set blot til at være et forsøg på at lave nogle illustrationer til de artikler, jeg skrev til hjemmesiden om Mellemøsten. Langt de fleste artikler er fortsat illustreret med mine egne fotografier. Men mit fotografi er med tiden vokset. Nu er det ikke længere blot  illustrationer til mine skriverier. Nu er fotografiet ofte det bærende. Det som jeg efterfølgende skriver tekster til. Ikke omvendt, som det var tidligere. Se for eksempel artiklen "En skriverkarl og hans billeder" om mit fotografi i magasinet Dansk Fotografi.

I dag er mit fotografi blevet en passion, som jeg bruger meget af min fritid (og sparepenge) på, og derfor er det vokset udover alle bredder – også her på hjemmesiden. Problemet er bare, at de fotorelaterede ting står ret spredt imellem alt mulig andet. Der er fotogallerier, fotodagbog, artikler om fotografi, -udstyr og store fotografer, nogle gange tester jeg nyt fotoudstyr og anmelder det, og der er også løbende omtaler af mine egne private fotoprojekter.
 
Oversigten herunder er derfor et forsøg på at skabe et nemt overblik over alt fotorelateret materiale på min hjemmeside, og dermed vil den være en nemmere indgang for de besøgende på min hjemmeside, som fortrinsvist er interesseret i de fotografiske dele af den. Det betyder dog ikke, at I kun skal browse fotografiet. Se også gerne mange af de øvrige artikler, som mange af dem jo også er en slags foto-essays illustreret med mine egne billeder.
 
 

Fotogallerier
Der er tæt på 60 forskellige fotogallerier på min hjemmeside tilbage fra mine allerførste digitale billeder i slutningen af 2001, og der kommer stadigvæk flere til. Langt de fleste fotogallerier knytter sig direkte til reportagerejser, jeg igennem tiderne har været på for TV2, men der er også en del fotoserier, som jeg har lavet i min fritid – mest fra Jerusalem, hvor jeg til daglig bor, men også fra Langeland, hvor min familie og jeg har vores danske hjem.


 
 

Fotodagbogen
Fotodagbogen begyndte jeg på i 2010 som et forsøg på at presse mig selv til at tage mindst ét brugbart foto hver eneste dag. Det mål har jeg langtfra kunnet leve op til, men Fotodagbogen holder mig i det mindste til ilden og sikrer, at jeg ikke går alt for længe uden at tænke over mit fotografi. På siden med dette års Fotodagbog er der links videre til de tidligere års fotografiske dagbogsblade, hvis du skulle være interesseret i at gå tilbage i tiden.
 


 
 
Foto: Søren Kjeldgaard

Artikler om fotografi
Her er der en samling af de artikler, jeg igennem tiden har skrevet om fotografi. Der er tale om alt fra en omtale af udstyr, kameraer, objektiver og lignende, til nogle af de erfaringer jeg gør mig med fotografiet, omtaler og anmeldelser af mit eget udstyrs funktion i marken, mini-portrætter af fotografiets store mestre, som jeg selv nyder at tage ved lære af, samt omtale af udstillinger og andet foto-relateret.
 
 

En skriverkarl og hans billeder
En omtale af min fotobog ”Untold Stories: Billeder og beretninger fra Mellemøsten”, som udkom i 2012. Lidt om, hvordan bogen blev til, mine tanker om fotografi og links til nogle opslag fra bogen, så du kan få en fornemmelse af indholdet. 
 

Et yndigt Land
Mit fotoprojekt på Langeland skulle gerne munde ud i fotobogen ”Et yndigt Land”. Undervejs i processen håber jeg, at få en særlig side til det projekt her på min hjemmeside, men indtil videre står Langelandsprojektet spredt lidt rundt på siden, men her er der en liste, hvor du i hvert kan finde frem til det meste af det – både artikler og fotogallerier.
Jeg har også lavet en særlig Facebook-side om ”Et yndigt Land”, hvor der hele tiden kommer opdateringer, når jeg har oploadet noget nyt om Langeland til hjemmesiden her. 
 
 
 

Road trip til ”udkanten”
Som en aflægger af mit Langelandsprojekt er der vokset et andet: En road trip til hele den danske såkaldte ”udkant”, som jeg indledningsvis lavede for TV2, og som jeg viderefører på egen hånd.

Siden, som du kommer til ved at klikke herunder, er en oversigt, som til stadighed udvider sig og opdateres løbende.
 
Oversigt over fotoprojektet: Road trip til Udkanten
 
 

Alt for tæt på Gud
Det her bliver også om kort tid en selvstændig side, der skal beskæftige sig med mit andet igangværende fotoprojekt, som handler om den by, jeg for det meste bor i – Jerusalem. Dette projekt handler om tro, fromhed, religion og Den hellige Stad. Tre store verdensreligioner der ser den samme by som hellig, og de problemer det giver, de spirituelle kræfter og følelser det sætter i gang hos troende, at være tæt på deres hellige steder og... måske, Gud selv, samt den skønhed men også intolerance disse åndelige kræfter sætter i gang.Her indtil videre nogle af mine forskellige gallerier om emnet:

Jeg har nu også lavet en særlig Facebookside "Alt for tæt på Gud", hvor du kan følge de seneste nyheder og fotoudflugter, jeg har i forbindelse med det bogprojekt. 
 

Ufortalte Beretninger
Min første fotobog - eller snarere bog med foto-essays - "Untold Stories: Billeder og beretninger fra Mellemøsten"  er snart udsolgt, og den bliver formentlig ikke genoptrykt. Derfor begynder jeg nu lige så stille og roligt at "genoptrykke" beretningerne her på min hjemmeside, så de ikke endnu en gang skal ende med at blive ufortalte.
 
På den måde vil du langsomt hen ad vejen her på siden få dig en gratis e-bog. Klikker du her, kan du se en oversigt over de afsnit fra bogen, der indtil videre er blevet offentliggjort her på min hjemmeside.
 
 

 Ku' du tænke dig at købe nogle af mine fotos?
 
Jeg bliver hele tiden spurgt, om jeg sælger prints af mine fotografier. Det har jeg ikke gjort indtil nu, men da jeg i 2014 holdt min første fotoudstilling i Galleri Bonanno i Rudkøbing på Langeland, blev det faktisk en pæn succes, og jeg solgte en del af de udstillede fotos. Derfor laver jeg nu et forsøg, for at se, om der er interesse for at købe mine fotografier.
 
På siden her, kan du se, hvilke billeder, jeg lige nu og her udbyder til salg, hvad de koster, og hvordan du kan bestille et af dem.
 
 

Min egen private fotoskole

 
I masser af år har jeg drømt om at tage et sabbatår for at gå på højskole og virkelig lære at fotografere. Sådan rigtig fra bunden, for jeg har aldrig lært at fotografere. Det kan jeg lige så godt indrømme. Eller rettere: Jeg lærer faget, håndværket, kunsten, eller hvad det nu er, mens jeg udøver det.
 
"Learning by doing", som man siger på engelsk.
 
Af mangel på tid til at gå på højskole eller en anden School of Photography, har jeg lavet mit eget private 1-mands fotokursus, hvor jeg får nogle af verdens bedste fotografer til at undervise mig. 
 
Klik på linket her og se, hvad det er, jeg mener med "min egen private fotoskole". 
 

Mine egne erfaringer med fotoudstyr
Jeg igennem årene langsomt arbejdet mig igennem en større mængde fotoudstyr, og har nu efterhånden fået sammensat et ganske godt grundlæggende sæt, som jeg bruger til daglig, og noget ekstra udstyr, som jeg kan benytte til særlige opgaver. Det betyder, at jeg naturligvis også har fået samlet nogle erfaringer.
 
Ikke alt er lige godt. Nogle gange kan det ikke betale sig at spare, for kvaliteten er virkelig pengene værd. Andre gange er et navnkundigt kameramærke kun noget, man punger ud for, men prisen kan ikke retfærdiggøres, når man ser, hvad der ellers er på markedet.


 
Tilføj kommentar
 
 
2 Kommentarer: